Савић: Рецепт за злато у Рију? Не читајте вести...

Ватерполо репрезентација Србије 6. јуна почиње припреме за завршни турнир Светске лиге у Кини, али и операцију "златна медаља" на Олимпијским играма у Рију. Златно одличје са Олимпијских игара остаје једини трофеј који недостаје садашњој генерацији српских ватерполиста.

Изабраници Дејана Савића окупиће се на Кошутњаку и радити са селекцијом САД, на чијој клупи седи српски стручњак Дејан Удовичић.

Селектор "делфина" Савић истиче да ће завршни турнир Светске лиге, који се игра од 21. до 26. јуна у кинеском Хуижуу (ривали у групи САД, Кина и Бразил), бити права провера за ОИ.

"Морали смо припреме да откажемо за пет дана. Доста играча имамо на завршном турниру Евролиге и они ће каснити на почетак окупљања. Светска лига нам је припремни тирнир за Рио, резултат је у другом плану", рекао је Савић.

Савић је рекао да ће покушати да скине терет екипи због "већ виђеног" првог места у Рију.

"То је стара тема, свесни смо шта Олимпијске игре носе. Знамо како ћемо да се носимо са тим бременом. Ако неко то зна, онда смо то ми. Рећи ћу играчима да не обраћују превише пажњу на медијска писања", поручио је Савић.

Млади ватерполиста Немања Јакшић поручио да је једва чека почетак припрема.

"На мени је да радим цело лето, као и до сада. Прија ми што сам део оваквог тима, чак ми не смета ни када носим капице и лопте јер сам најмлађи", изјавио је Јакшић.

За први део припрема, од 6. до 12. јуна, позвани су Г. Пијетловић, Ристичевић, Добожанов, В. Рашовић, С. Рашовић, Ћук, Мандић, Драшовић, Ранђеловић, Убовић, Вицо, Никић, Асановић, Рогач, Суботић, Гогов и Јакшић, док ће се пре коначног списка прикључити Филиповић, Прлаиновић, Д. Пијетловић, Гоцић, Алексић, С. Митровић и Б. Митровић.

Српски ватерполисти после Светске лиге одлазе на припреме у словеначки Крањ (2. - 10. јул), потом их очекује јак турнир у Бору (13. - 17. јул), пријатељска утакмица са Мађарском у Смедереву (21. јула), а пре поласка у Рио радиће у Риму са селекцијом Италије (24. - 27. јул).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво