Партизан организује међународни турнир на Бањици

Ватерполо клуб Партизан организоваће наредног викенда на Бањици Међународни турнир "Партизанове легенде" на којем ће учествовати најбоље европске екипе, као увод у сезону у којој ће црно-бели покушати да освоје седму титулу првака Европе у клупској историји.

Поред српског шампиона, на тродневном турниру учествоваће актуелни првак Европе италијански Прореко, мађарски Вашаш, грчки Олимпијакос и црногорска Будва.

"Ово је поред 'фајнал фора' Евролиге најјачи турнир. Услов је био да сваки клуб има бар једну титулу првака Европе, а Будву смо позвали због великог броја наших ватерполиста који тамо играју", рекао је спортски директор Дарко Удовичић и најавио да ће се турнир играти сваке године.

Удовичић је рекао да Партизан ове сезоне има велике амбиције у свим такмичењама у којима учествује.

"Жеље и циљеви су исти, надам се да ћемо ове сезоне успети у покушају да освојимо титулу првака Европе", истакао је Удовичић.

Он је оценио да ће овогодишња Евролига бити најјача до сада јер је велики број екипа уложио пуно новаца и има сличне амбиције као Партизан.

Највеће појачање Партизана за нову сезону, бивши капитен репрезентације Србије Влада Вујасиновић, рекао је да ће турнир на Бањици представљати добру пробу за Евролигу.

"Иако резултатски турнир није значајан, потрудићемо се да га освојимо јер играмо пред својом публиком. Свих пет екипа ове сезоне конкурисаће за титулу у Евролиги", рекао је Вујасиновић.

Репрезентативни голман Слободан Соро, који је такође овог лета стигао у Партизан, рекао је да је први циљ "црно-белих" у предстојећој сезони пласман на звршни турнир Евролиге.

"Излишно је причати о титули у домаћој лиги, а у Европи нам је први циљ пласман на 'фајнал фор'. За више од тога, ипак, треба да се поклопе многе ствари, али верујем да ћемо пуно показати ове сезоне", рекао је Соро.

Треће појачање Партизана, Југослав Васовић, рекао је да је управо због европских амбиција дошао у Партизан.

"Први циљ је пласман на завршни турнир јер смо, уосталом, сви због тога и дошли у Партизан", рекао је Васовић.

Повратник из иностранства у редове црно-белих Лука Мирковић истакао је да му је драго што се вратио у српски тим и додао да верује да екипа може да оствари запажен резултат у Евролиги.

На турниру "Партизанове легенде" биће одиграно 10 утакмица.

Петак:

 19:00 Прореко - Будва, 
 20:30 Партизан - Вашаш

Субота:

11:00 Олимпијакос - Прореко
12:30 Партизан - Будва
19:00 Будва - Вашаш
20:30 Партизан - Олимпијакос

Недеља:

11:00 Будва - Олимпијакос
12:30 Прореко - Вашаш
19:00 Олимпијакос - Вашаш
20:30 Партизан - Прореко

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво