Србија победила Американце

Одбојкаши Србије победили су на старту финалног турнира Светске лиге у Рио де Жанеиру селекцију Сједињених Америчких Држава са 3:0 у сетовима (25:23, 25:19, 25:17). Србија наредну утакмицу игра у петак, такође од 18.15, када ће се састати са Пољском.

У првом сету Американци су играли веома добро, водили су са четири поена предности, али је улазак Бојана Јанића на пријем уместо Николе Ковачевића донео преокрет. Србија је решила први сет у своју корист са 25:23.

На крилима тог успеха у другом сету готово да није било неизвесности. На последњи технички тајм аут екипа тренера Игора Колаковића отишла је са четири поена разлике. Предност је рутински сачувана и сет је добијен са 25:19.

Ни у трећем сету Американци нису успели озбиљније да припрете Николи Грбићу, Ивану Миљковићу и осталим асовима Србије. Било је 25:17.

"Веома сам задовољан, нарочито блоком и одбраном. Играли смо на граници максимума. Морамо да покушамо да поновимо ту игру и против Пољака, мада мислим да ће бити врло тешко. Треба у односу на њих да створимо победнички менталитет пред почетак Олимпијских игара у Пекингу" - истакао је капитен репрезентације Србије Никола Грбић.  

Поене за наш тим освојили су Иван Миљковић 16, Марко Подрашчанин 10, Милош Никић 9, Новица Бјелица 9,  Бојан Јанић 7, Никола Грбић 5, Никола Ковачевић 1, Марко Самарџић 1.

Најефикаснији у редовима САД били су коректор Клејтон Станлеј (10) Вилијам Приди (9) и Дејвид Ли (7).

Једну од бољих партија у дресу репрезентације пружио је либеро Марко Самарџић.

"Пресудан је био први сет. Успели смо да издржимо притисак и сачувамо нашу игру у тренутцима кад су Американци водили. Касније је све ишло како треба" - додао је Марко Самарџић. 

Капитен селекције САД Томас Хоф је изјавио:

"Највеће разочарење за мене је што нисмо личили на тим. Морамо да се опоравимо и добро припремимо за наредну утакмицу, како би вратили нашу игру. Потребно је да све мисли усмеримо ка Пољској. Не желим да причам о тактици, најпре морамо да гледамо себе и своју игру." 

Финални турнир 19. Светске лиге игра се у дворани Мараканазињо у Рио де Жанеиру. Титулу брани домаћин - Бразил. 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво