Одбојкаши Војводине одбранили титулу и обезбедили Лигу шампиона

Одбојкаши Војводине освојили су пету узастопну шампионску титулу, пошто су у четвртом мечу финалне серије плеј-офа савладали, као гости, Партизан 3:2 (22:25, 25:19, 21:25, 25:17, 16:14).

Војводина је славила 3:1 у серији. Новосађанима је ово укупно 18. шампионска титула којом су обезбедили и директан пласман у Лигу шампиона.

Новосађани су добро отворили меч и повели 7:5. Међутим, блоком је домаћин дошао до изједначења (7:7), а онда је искористио грешке гостију и на технички тајм-аут отишао са два поена вишка. Имали су црно-бели у завршници и 20:15, али је после серије сјајних сервиса Бориса Буше изједначила - 20:20. Није Војводина искористила ову прилику да окрене први сет и после нешто лошије организације и реализације препустила противнику вођство у овом мечу од 1:0.

Доста боље и концентрисаније одиграла је Војводина други период утакмице, али је опет имала и тренутке осцилација. Предност од 12:9 на техничком тајм-ауту испустили су црвено-бели после неколико грешака и доброг блока ривала. Ипак, на добар сервис Ковачевић Новосађани су опет стекли предност, пробудио се и Перић, за њих и Благојевић, па су гости завршили сигурно сет и изједначили на 1:1.

Велики број грешака, али слабу игру у блоку и одбрани домаћин је искористио да током целог трећег сета чува предност. Код резултата 15:12 уместо Ковачевића ушао је Бајандић и то је у самом финишу донело бољитак. Добар сервис Бајандића, те контра Перића донели су Војводини изједначење.

Међутим, ни ту прилику Новосађани нису искористили на прави начин. Лош пријем и поново конфузија у пољу само су олакшали црно-белима да после доброг сервиса ставе тачку на овај сет за вођство од 2:1.

Мирније, конкретније, упорније и пре свега агресивније одиграли су Новосађани четврти сет. Од старта су наметнули ритам и до краја додатно повећавали предност за убедљиво решен овај део меча, који им је донео тај-брек.

У петом сету мотивација, сигурност и квалитет били су на страни Војводине, која је тако завршила финалну серију за одбрану титуле.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво