Ковач и Атанасијевић: Меч са Белгијом одлучује о првом месту у групи

Селектор Слободан Ковач и играч Александар Атанасијевић рекли су после победе над Шпанијом од 3:1, да противник није имао шта да изгуби па је тако ушао у меч, опуштено жељан да неким променама проба да изненади и то му је пошло за руком у првом сету. Ипак, најважнија су три бода и довољно времена за одмор пред одлучујући меч у групи.

„Шпанци нису имали шта да изгуби. Ударали су из све снаге и то им се на крају исплатило. Тај неки ризик којим су отворили први сет донео им је много поена и нека наша лошија игра омогућила им је да поведу са 1:0." 

„Оно што је најважније је да смо узели три бода, јер на тај начин ће утакмица са Белгијом одлучивати о првом месту у групи. Сад имамо времена да се одморимо и спремимо најбоље за тај најважнији меч", рекао је после меча Александар Атанасијевић.

„Ово је била та утакмица - немају шта да изгубе и онда пробамо. Ставили су другог коректора, другог техничара, трећег примача који им је донео преокрет у два сета против Словачке."

„То смо очекивали, али са друге стране видите колико су они уживали без икаквог оптерећења су играли данас и то је представљало велики проблем. Да се разумемо, у једном тренутку смо били и мало неорганизовани."

„Почели смо много да размишљамо. Да ли ће они да скувају? Да ли да ударе по прстима блок-аут? Уместо да смо били концентрисани, као од другог сета и били агресивни у одређеним елементим, као што је блок. Када је профункционисао блок и сервис блок, онда је било много лакше", додао је селектор Слободан Ковач.

„Наравно, није добро почети у неком изванредном стању првенство. Тријумф против Немаца, после тога против Словака. Можда је боља да витимо тренутно где смо да сватимо те неке наше слабости, да радимо на њима и да их исправимо пре одлучујућих мечева - осмине финала и четвртфинала", закључио је Атанасијевић.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво