Србија поражена од САД у борби за бронзу

Србија – САД 1:3 (25:23, 17:25, 30:32, 19:25). Одбојкаши Србије нису успели да освоје бронзану медаљу на Светском првенству. У борби за бронзу, после велике борбе, поражени су од селекције САД. У финалу се састају Бразил и Пољска.

Одбојкаши Србије пружили су велики отпор Американцима, освојили су први сет, у трећем пропустили три сет лопте, ипак противник је имао више концентрације у одлучујућим монентима сусрета и стогао до заслужене победе и бронзане медаље.

Све је кренуло одлично по наше одбојкаше. У неизвесној борби освојен је први сет. Међутим, противник користи велики пад у игри наше селекције и убедљиво добија други сет.

Највећа борба виђена је у трећем сету, који је на неки начин и преломио овај меч. Одбојкаши Србије први су освојили сет лопту, а прпустили су укупно три, потом Америкаци прелазе у вођство и користе пету сет лопту и прелазе у вођство у сетовима. Неизвесност у четвртом сету трајала је до средине сета, када противник успева да преломи стекне недостижну предност, коју успева да очува до краја сета, а уједно и меча.

Ток меча:

19.15 - Крај меча, Србија - САД 1:3 (25:23, 17:25, 30:32, 19:25). Равноправна борба у четвртом сету, ипак Американци на прву паузу одлазе са минималном предношћу - 8:7. После паузе наши успевају да преокрену и поведу са 10:9. Противник враћа предност и води са 13:11. Селектор Грбић реагује тајм-аутом. На другом техничком тајм-ауту противник води са 16:12. Американци успевају да очувају предност и реше сет и меч у своју користи и домогну се бронзане медаље.

18.45 - Крај трећег сета, Србија - САД 30:32. На старту трећег сета наши су повели са 4:2, Американци преокрећу на 5:4, и на први технички тајм-аут одлазе са предношћу од 8:5. Американци потом воде и са 10:6. Тада наши појачавају и прилазе на 10:9. Одбојкаши Србије успевају да изједначе - 11:11. Противник везује три поена и селектор Грбић реагује тајм-аутом. Американци освајају и наредан поен. Одбојкаши Србије освајају наредних пет поена и на другом техничко тајм-ауту воде са 16:15. После паузе противник везује два поена. У финиш сета ушло се при резултату 20:20. Одбојкаши Србије први долазе до сет лопте, 24:23. Наши пропуштају још две сет лопте. Потом Американци нису успели да искористе четири сет лопте. Пету користе и сада они воде са 2:1 у сетовима.

18.00 - Крај другог сета, Србија - САД 17:25. Неизвесна борба све до 5:5, тада противник везује три поена. Потом Американци остварују предност од 10:6, селектор Грбић је затражио тајм-аут. Противник наставља са одличном игром - 13:7. На другом техничком тајм-ауту противник води са 16:9. Потом Американци рутински приводе сет крају, изједначење.

17.32 - Крај првог сета, Србија - САД 25:23. Наши одбојкаши су боље ушли у меч и на првом техничком тајм-ауту имали су предност од 8:6. Противник долази до изједначења - 10:10. Настављена је велика борба у којој одбојкаши Србије поново долазе до два поена предност - 16:14. Потом Србија долази до три поена предности. Американци појачавају, и стижу до изједначења 19:19. Грбић узима тајм-аут, како би повезао наше редове. Наши везују два поена 21:19, и приморавају противника да тражи тајм-аут. Наши успевају да задрже предност и освоје први сет.

17.00 - Почео је меч... 

16.30 - Српски одбојкаши долазе у дворану у Торину

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво