Читај ми!

Одбојкаши Србије: Заслужили смо медаљу

Одбојкаши Србије, после освајања бронзане медаље на Европском првенству у Пољској, рекли су да им је и даље жао што се нису пласирали у финале, али да је екипа заслужила да освоји одличје. Србија је у мечу за бронзу победила Белгију са 3:2 у сетовима (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12).

"Честитао бих момцима, јер је после синоћњег пораза од Немаца са 3:2, после вођства од 2:0, било изузетно тешко вратити се психички. Синоћ је била јако тужна атмосфера. У ствари, био је највећи подвиг вратити се из тог психолошког минуса и драго ми је да смо успели у томе. Ово је сјајан резултат", рекао је Дражен Лубурић.

Одбојкаши Србије изгубили су у полуфиналу шампионата Европе од Немачке у пет сетова, а мање од 24 сата касније поново су играли пет сетова, али су овог пута изашли као победници.

Србија је у мечу за бронзу победила Белгију са 3:2 у сетовима (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12).

Репрезентацију Србију је до бронзе предводио управо Дражен Лубурић са 26 поена.
На констатацију да је његова мирноћа на терену била импресивна, Лубурић је навео:

"Мислим да није било другог рецепта за данас. Трудио сам се да останем хладан колико год је то могуће и фокусиран на оно што треба да се ради на терену".

Марко Подрашчанин је навео да је његова екипа заслужила медаљу.

"Јако добру одбојку смо приказали. Остаје велики жал за финалом. Искрен да будем, мислим да можемо да се носимо са Русијом која није изгубила ниједан сет и која ће вероватно да освоји ЕП... Срећни смо јер је много лепше кад се заврши с победом. Победом завшавамо турнир, али жао ми јер мислим да смо могли више", рекао је Подрашчанин.

И Немања Петрић је рекао да је било тешко вратити се после пораза од Немачке у полуфиналу и да је то била највећа препрека његовој екипи у данашњем мечу.

"Јако смо срећни, заслужили смо медаљу. Мало је фалило за нешто више, али медаља је извукла сву нашу жал... Не да није било лако, него је у неким моментима деловало и немогуће. Вратили смо се из тог немогућег и самим тим ова екипа је показала још веће срце. Ово је нешто најлепше и хвала екипи на томе", рекао је Петрић.

Капитен Драган Станковић жали за финалом, али додаје да је настављен континуитет освајања одличја после злата у Светској лиги.

"Било је тешко да се вратимо, дали смо све од себе. Белгијанци су играли добро, али смо знали шта нам је чинити и како бисмо се осећали да смо изгубили. Ово није оно што смо очекивали на почетку тунира, хтели смо више, али смо освојили медаљу у јакој конкуренцији. Било је емоција, суза, доста тога смо прошли заједно, не само сад, него и раније", навео је Станковић, на ивици суза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи