Читај ми!

Одбојкаши освојили бронзу на Европском првенству

Србија – Белгија 3:2 (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12). Одбојкаши Србије савладали су Белгију у утакмици пуној преокрета у Кракову и освојили бронзану медаљу на Европском првенству. "Орлови" одлично почели меч, дозволили Белгији да преокрене, а онда уложили последње атоме снаге да дођу до медаље. Русија освојила злато победом над Немачком у финалу од 3:2

Одбојкашка репрезентација Србије ипак ће се у Београд вратити са медаљом око врата. У изузетно напетом и неизвесном мечу, Србија је савладала Белгију са 3:2 и освојила бронзану медаљу на Европском првенству у Пољској.

Изабраници Николе Грбића одлично су почели меч и освојили први део игре резултатом 25:17. Одлично је функционисао блок Србије, док је напад деловао прилично сигурно и Белгијанци нису имали решење за нашу игру.

Ипак, већ у следећем сету Белгија проналази равнотежу, почиње да игра боље и после неколико грешака српског тима стиже до изједначења у сетовима.

Као да је у тим тренуцима опала концентрација у српском тиму, селектор Грбић покушао је са изменама, али Белгијанци су ушли у ритам и освајају и трећи сет резултатом 25:19.

Када је било најтеже, српски одбојкаши су се "отрезнили" и одлучном игром стигли до петог сета – 25:22.

У неизвесном одлучујућем сету, превагу је однела одбрана српског тима, али пре свега фантастични Дражен Лубурић, који је меч завршио као најефикаснији појединац са 26 поена.

Урош Ковачевић је уписао 16 поена, Срећко Лисинац 15, а Немања Петрић 13. Најбољи у пораженом тиму били су Симон ван де Ворде и Герт ван Вале са по 16 поена.

Србија је тако освојила бронзу, док су у великом финалу састају Русија и Немачка (20.30, РТС 2).

Честитке Александра Вучића, премијерке Брнабић и министра Удовичића

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку одбојкашима Србије за освојену бронзану медаљу на Европском првенству.

"Искрене честитке српским одбојкашима на освојеној бронзаној медаљи на Европском првенству у Пољској. Ваша велика жеља, пожртвованост и изузетан тимски дух и слога увек су вам доносили медаље, на које смо поносни. Нема сумње да ће ова генерација и убудуће бити у самом врху европске и светске одбојке", наводи се у честитки председника Вучића.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић честитала је Одбојкашкој репрезентацији Србије освајање бронзане медаље на Европском првенству у Пољској.

"У име Владе Републике Србије и у своје лично име честитам вам освајање бронзане медаље на такмичењу у Пољској. То што сте се изборили место међу три најбоље екипе у Европи, показатељ је Ваше снаге и одлучности да не одустајете од зацртаног циља", поручила је у честитки Брнабић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је одбојкашима Србије на освојеној бронзаној медаљи на првенству Европе у Пољској.

"Бронзана европска медаља за наше одбојкаше је још једна у низу потврда да Србија има сјајну одбојкашку традицију, али и будућност у којој нас очекују нови европски и светски успеси! Честитам нашим репрезентативцима, стручном штабу и Одбојкашком савезу Србије!", наводи се у честитки министра.

Овако је протекао меч за бронзу: 

20.02 – Србија осваја пети сет резултатом 15:12 и долази до бронзане медаље на Европском првенству.

Повела је Србија са 3:0 на почетку сета, Белгијанци се вратили. Поново су "орлови" стигли до три поена предности, отишли на промену страна на 8:6, али није могло без узбуђења. Ипак, Србија осваја прелеп поен за 15:12 и бронза је на грудима српских одбојкаша. 

19.40 – Србија добија четврти сет и стиже до изједначења 2:2.

Неизвестан сет припада Србији, која је све време држала предност од неколико поена (8:6, 16:14), али Белгијанци су неколико наврата стизали до изједначења. Ипак, одлични Дражен Лубурић у финишу сета осваја важне поене за "орлове". Победника меча одлучиће тај-брејк. 

19.08 – Белгија осваја и трећи сет 25:19 и преокреће резултат на 2:1.

Овога пута Белгијанци су били убедљиви од почетка до краја сета. ВИмали су предност већ на првом тајм-ауту (8:4), предност задржали и на другом (16:12) и без превеликих проблема привели сет крају. 

18.29 – Белгија осваја други сет 25:22 и долази до изједначења у сетовима.

Поново је Србија добро почела сет (8:7, 16:14), али Белгијанци узвраћају и брзо стижу до изједначења, а онда и вођства (18:16). Покушала је Србија до краја сета још једном да преокрене, али Белгијанци освајају други сет. 

17.56 – Србија убедљиво осваја први сет резултатом 25:17.

"Орлови" су кренули снажно од самог почетка, имали предност на техничким тајм-аутима (8:4, 16:9) и лагано привели сет крају. Одлично функционише блок Србије, Подрашчанин је доминантан, док напад са крајева делује врло константно. 

17.30 – Почео је меч.

17.25 – Интонирају се химне Србије и Белгије.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво