Грбић: Амбиције увек велике, циљ борба за медаљу

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић рекао је да су амбиције екипе увек велике и да је циљ да се на предстојећем Европском првенству у Пољској бори за медаљу.

"Као и увек наше амбиције су велике. Желимо да уђемо у борбу за медаље. Свесни смо да има добрих екипа које играју врхунску и добру одбојку и ако нисмо 100 одсто концентрисани и агресивни и ако не играмо добро, ризикујемо да изгубимо од било кога. То потврђују резултати квалификација које су у току. Свесни смо да је пут до борбе за медаљу јако тежак, али мислим да имамо квалитет за то и да ћемо успети да остваримо циљ", рекао је Грбић.

Одбојкашка репрезентација Србије окупила се у Београду на почеку припрема за Европско првенство, које ће се од 24. августа до 3. септембра одржати у Пољској. Први део припрема одбојкаши Србије ће обавити на Палама, а селектор ће на располагању имати 17 играча.

Како се наводи на сајту Савеза, на Пале није отпутовао Алекса Брђовић због лекарских испитивања, а саиграче ће тамо дочекати Драган Станковић, Немања Петрић и Никола Росић по договору са Николом Грбићем.

"Окупљамо се 14 дана од последње утакмице, имамо четрии недеље припрема пре почетка ЕП и трудићемо се да залагањем и радом који смо већ припремили пре месец дана, надоместимо недостатак времена. Брђовић је остао због неких ствари које треба да провери са лекарима, видећемо да ли ће се ситуација побољшати. Други део припрема обавићемо у Београду, видећемо да ли ћемо скраћивати списак. Надам се да ће здравље да нас послужи и да ћемо спремни отићи на турнир", навео је селектор.

"Знали смо да су скраћене припреме и надам се да ћемо што боље искористити ово време. Турнир почињемо дан раније јер играмо на стадиону са домаћином Пољском", додао је Грбић.

Коректор Србије Александар Атанасијевић рекао је да је Европско првенство најважније такмичење у овој години.

"За то смо се припремали од самог старта, чак и ми који смо добили дужу паузу, добили смо је да бисмо били спремнији за оно што следи. Биће јако тешко, група је једна од тежих, али радићемо добро. Добро смо радили за Светску лигу, али је изостао резултат, надам се да ћемо сада остварити добар резултат", навео је он.

Атанасијевић је рекао да се добро осећа, да је захвалан селектору што му је дао две недеље одмора и да се налази у "најбољој форми у последњих 10 година".

Србија није освојила медаљу на претходном Европском првенству 2015. године, али је тада била друга у Светској лиги.

"После сјајног резултата у Светској лиги катастрофално смо тада одиграли ЕП. Надам се да ће ове године бити супротно. После петог места у Светској лиги надам се добром резултату на ЕП. Биће тешко, данас сви добро играју, а ми морамо да играмо максимално јер ако не буде тако, можемо да изгубимо против Естоније, Финске, против било које екипе. Радићемо максимално концентрисано од првог дана, то је једини прави пут да се дође до резултата", рекао је Атанасијевић.

После 12 дана на Палама екипа ће се припремати у Београду, где ће одиграти две припремне утакмице са Словенијом.

На Грбићевом списку су техничари: Никола Јововић и Максим Буцуљевић.
Коректори: Александар Атанасијевић и Дражен Лубурић.
Либера: Никола Росић, Невен Мајсторовић и Горан Шкундрић.
Блокери: Драган Станковић, Марко Подрашчанин, Срећко Лисинац, Петар Крсмановић и Александар Околић.
Примачи: Урош Ковачевић, Марко Ивовић, Немања Петрић, Милан Катић и Давид Мехић.

Одбојкашка репрезентација је 25. пута учествовала на досадашњих 29 шампионата Европе и освојила 10 медаља: две златне, сребрну и седам бронзаних.

Србија је до сада одиграла 184 утакмице и остварила 100 победа и 84 пораза.

Одбојкаши Србије ће на предстојећем турниру играти у Групи у А у Гдањску са Пољском, Финском и Естонијом.

Првенство ће отворити Пољска и Србија утакмицом на Националном фудбалском стадиону у Варшави, 24. августа од 20.30. У другом колу, 26. августа, Србија ће играти против Естоније од 17.30 часова, а у последњем колу, два дана касније, против Финске у исто време.

Првопласиране репрезентације из све четири групе ће се директно пласирати у четвртфинале, док ће другопласиране и трећепласиране селекције играти у осмини финала. Утакмице осмине финала и четвртфинала играће се у Кракову и Катовицама, а полуфинални мечеви, као и меч за треће место и финале у Таурон арени у Кракову.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво