Српске одбојкашице убедљиве против Јапана

Женска одбојкашка репрезентација Србије вратила се на победнички колосек у Гран прију, после тријумфа над домаћином Јапаном од 3:0 (25:21, 25:20, 25:20) У другом колу Групе Д другог викенда Гран Прија. Терзић: Борба за сваки поен и стрпљење.

Изабраницама Зорана Терзића је то прва победа у Јапану пошто су у петак поражене од Бразила, а четврти тријумф у овогодишњем издању Гран Прија.

Најефикаснија у победничкој екипи била је Милена Рашић са 18 поена, Бранкица Михајловић је уписала 14, а Сања Малагурски поен мање. Стефана Вељковић је меч завршила са десет поена.

У редовима Јапана најбоља је била Сарина Кога са 15 поена.

Одбојкашице Србије се сутра у трећем, последњем колу другог викенда састају са Тајландом од 9.10.

Женска одбојкашка репрезентација Србије је прошлог викенда у Турској остварила све три победе максималним резултатом.

Терзић: Борба за сваки поен и стрпљење

Селектор Србије Зоран Терзић рекао је да је да су његове одбојкашице морале да се боре за сваки поен у победи над Јапаном и да против Тајланда очекује тежу утакмицу.

"Утакмица је била тачно онаква какву смо и очекивали. Било је потребно да се боримо за сваки поен и будемо веома стрпљиви. Играли смо доста добро и концентрисано у неким деловима утакмице, али у појединим деловима нисмо били на високом нивоу", рекао је Терзић после утакмице у Сендаију.

"Све у свему, добили смо Јапан 3:0, што је добро јер се ретко дешавало да их победимо максималним резултатом", истакао је Терзић.

Наредни противник биће Тајланд.

"Очекујем сличну, можда још тежу утакмицу против Тајланда јер они играју специфичну одбојку, никад не знаш одакле ће ићи напад. Мораћемо да сервирамо боље него у последње две утакмице", казао је селектор Терзић.

Најефикаснија у српском тиму Милена Рашић рекла је да је срећна због боље игре.

"Играле смо много боље у односу на прошлу утакмицу, бориле смо се за сваку лопту. Драго ми је што концентрација није падала", рекла је Милена Рашић.

Сања Малагурски је навела да је екипа срећна због тријумфа над домаћином.

"Срећне смо због победе и нова три бода, што смо три сета високо држале концентрацију. Настављамо да радимо јако, чека нас још једна тешка утакмица и надамо се новој победи", истакла је Малагурски.

Ана Антонијевић је рекла да је свака победа добродошла.

"Било је тешко, што физички, што због пораза у прошлој утакмици. Нисмо одиграле како смо желеле, али је резултатски било добро. Може и мора боље да би се стигло до финалног турнира", рекла је Ана Антонијевић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво