Читај ми!

Одбојкашки Србије обезбедили пласман на Светско првенство

Одбојкашка репрезентација Србије победила је у Загребу Норвешку са 3:0, по сетовима 25:12, 25:14, 25:12, у четвртом колу Групе Е европских квалификација за Светско првенство 2018. године. Овом победом наша селекција је обезбедила пласман на шампионат света. Србија ће у недељу, у последњем, 5. колу, играти против Хрватске од 17.30 часова.

Мушка сениорска репрезентација Србије играће десети пут на Светском првенству, пошто је коло пре краја турнира Е групе у Загребу обезбедила прво место.

Утакмицу у Дому одбојке „Бојан Странић" посматрало је 80 гледалаца, а судили су Андреј Ковалчук из Украјине и Андреа Пухер из Италије.

Циљ је остварен. Изабраници Николе Грбића су у Загреб дошли да изборе пласман на СП у Италији и Бугарској, и тај циљ су испунили коло пре краја такмичења.

Озбиљним приступом и сигурном игром, против нејаке Норвешке, сениори Србије су на најбољи начин потврдили зашто су у самом светском врху. Током сва три сета Србија је била креатор дешавања на терену и чекао се само резултат по сетовима. На крају, препустили су Норвежанима 38 поена за 60 минута игре.

Репрезентација Србије (ЈУГ, СЦГ) играла је до сада девет пута на СП: 1956. у Паризу (десето место), 1962. у Москви (осмо место), 1966. у Прагу (осмо место), 1970. у Софији (десето место), 1998 у Токију (друго место, сребрна медаља). 2002. у Буенос Аиресу (четврто место), 2006. у Токију (четврто место), 2010. у Риму (треће место, бронзана медаља) и 2014. у Пољској (девето место). Наши репрезентативци су одиграли укупно 94 утакмице и остварили 55 победа, уз 39 пораза и сет количник 199:146.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво