Читај ми!

Црвена звезда и Нови Пазар у полуфиналу

Одбојкаши Црвене звезде савладали су Раднички у Крагујевцу са 3:0 (25:11, 25:19, 25:15) и пласирали се у полуфинале плеј-офа. Нови Пазар је у Нишу савладао истоименог домаћина са 3:0 (25:23, 25:19, 25:20) у сетовима, па су се и Пазарци са две победе изборили за пласман у полуфинале. Ове две екипе одмериће снаге у полуфиналу.

Одбојкаши Црвене звезде пласирали су се у полуфинале плеј-офа Суперлиге Србије, пошто су са 2:0 у четвртфиналној серији савладали крагујевачки Раднички.

Изабраници Драгана Кобиљског су силовито започели меч. На техничком тајм-ауту првог сета наши одбојкаши су већ имали убедљиву предност од 4:12. Стечено вођство су одржавали све до завршнице, када је на сервис линију стао Милутин Нејић. Наш тим је тада нанизао шест поена, са два аса Нејића дошао до 14 сет лопти, и другу искористио за вођство – 11:25.

Други сет је био мало узбудљивији. На почетку су се екипе смењивале у вођству, да би Звезда на половини сета повела са 9:12. Серијом од 1:5 и блоком Вука Милутиновића, црвено-бели су повели са 11:17. Међутим, домаћи се нису предавали, и са пет узастопних поена смањили су заостатак на 16:17. Наша екипа је поново успела да резултатски "побегне" ривалу (17:20), а у самој завршници са четири узастопна поена, последња два освојио је Александар Благојевић, и дуплирано је вођство – 19:25.

На почетку трећег периода игре ,после уводног вођства Црвене звезде (2:6), Раднички је пришао на 7:8. До техничког тајм-аута црвено-бели су повећали на 8:12. Недуго затим, са три везана поена, било је 9:15 за наш тим. Уследио је тајм-аут Срећковића, који је успео да консолидује свој тим. Нанизали су четири поена и смањили Звездино вођство на 13:15. Међутим, наша екипа је до краја сета дозволила домаћину још само два поена, а Филип Самарџић је ставио печат на Звездину победу у четвртфиналу – 15:25.

После 69 минута игре, Нови Пазар је савладао Ниш. Најефикаснији у редовима Пазараца био је Ирфан Хамзагић са 12 поена, а пратили су га Марко Радосављевић и Срећко Ристић са по девет, те Марко Божовић са седам поена.

Предраг Пржић био је најбољи поентер код Нишлија са 11 успешних акција, Данило Павловић додао је девет, а Милан Стојковић седам поена за поражени тим.

Раније се у полуфинале плеј-офа пласирала новосадска Војводина, чије ће противник бити познат после "мајсторице", коју ће 23. марта у Краљеву одиграти Рибница и Јединство из Старе Пазове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво