Одбојкашице Визуре нема ко да води са клупе у Купу!

Женски Одбојкашки клуб Визура остао је без комплетног стручног штаба, пошто су на смену тренера Драгутина Балтића сви његови сарадници решили да реагују одласком из клуба!

Тако је три дана пре почетка финалног турнира Купа Србије екипа препуштена сама себи, што је, признаћете, редак пример у свету професионалног спорта.

Власник клуба Зоран Радојичић се тако нашао у веома незгодном положају. За кратко време мора да пронађе нове људе који ће води тим на финалном турниру у Старој Пазови. 

Досадашњи стручни штаб (тренер Драгутин Балтић, помоћници Ненад Михајловић, Раде Дачовић, скаут Мирко Радисављевић и кондициони тренер Јован Петровић) издао је заједничко саопштење, у којем између осталог стоји:

"Од првог дана, свако од нас је живео за успехе клуба, понашао се сходно правилницима, радио на популаризацији Визуре у свим аспектима. Давали смо клубу и своје слободно време, за којим не жалимо ни једног секунда, напротив... А добили смо константно мешање у наш посао, покушај наметања ко ће и колико играти, што и није новина када је овај клуб у питању."

"Немамо ништа против да неко ко улаже велики новац има своје мишљење, како око довођења играча, тако и тренера, али да тај исти прави тактику и одређује да неко мора да игра, прелази границе толеранције."

"Уследиле су инструкције да мора да игра Ана Матовић. Ко ће бити на терену, одлучује једино и искључиво стручни штаб и ту не дозвољавамо ником да се меша. У таквим условима, са таквим притисцима, нико од нас не може да гарантује да ће се остварити очекивани резултати, па смо одлучили да дамо неопозиве оставке, не желећи да се играмо са својим угледом."

"Понуда да се заврбује Ненад Михајловић да води тим у наставку такмичења, а који тако нешто није прихватио, још један је од доказа колико је атмосфера у стручном штабу била јединствена. Можда ће неко рећи да моменат није баш прави, с обзиром на скори финални турнир Купа, али уз поменуте инструкције (нека остане само на тој речи, а није једина), опет наглашавамо, не можемо да гарантујемо оно што смо ставили као циљеве. Девојкама пуно успеха, а клубу коме смо дали доста, али и који је дао нама, све најбоље."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво