Читај ми!

Грбић: Пријем у Кућу славних је једно од највећих признања

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић рекао је да је пријем у Кућу славних највеће признање, уз златну олимпијску медаљу, које спортиста може да добије. Грбић је ноћас примљен у одбојкашку Кућу славних у Холиоку, у америчкој држави Масачусетс, где су примљени чланови 31. класе.

Никола Грбић је добио плакету и прстен који је симбол Куће славних.

"Велика је част бити овде. Много је људи укључено у моју одбојкашку каријеру и требало би ми много времена да их све набројим. Ово је, поред освајања олимпијског злата, највеће признање које одбојкаш може да добије. Осећај је сличан оном у Сиднеју (освајање златне медаље), у смислу да још до краја нисам свестан важности овог догађаја", рекао је Грбић, пренео је Спортски журнал.

Његов брат Владимир Грбић је 2011. године примљен у Кућу славних.

"Владимир и ја смо прва браћа међу 130 становника Куће славних, то је велика част, не само за нас двојицу него и за српску одбојку. Ово је помало награда за све нас. Жао ми је што отац Милош није са нама да подели овај моменат, али сам сигуран да би био поносан на обојицу. Захваљујући њему постао сам ово што сам данас, и као човек и као одбојкаш, и надам се да ћу бити узор синовима, као што је он био мени", рекао је селектор Србије.

Никола Грбић (43) је са репрезентацијом, између осталог, освојио олимпијско злато у Сиднеју 2000. године и бронзу у Атланти 1996, док је на европским првенствима освојио злато 2001. године, као и сребро и четири бронзе. Био је вицешампион света 1998. године, а 12 година касније освојио је бронзу на Светском првенству у Италији, када је и завршио репрезентативну каријеру. За државни тим одиграо је 314 утакмица.

Као селектор освојио је злато и сребро са Србијом у Светској лиги.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво