Читај ми!

ОСС: Косово по аутоматизму примљено у ФИВБ

Одбојкашки савез Косова постао је придружени члан Светске одбојкашке федерације (ФИВБ) самим чином пријема Косова у Међународни олимпијски комитет, а недавно гласање на Конгресу у Буенос Ајресу само је по аутоматизму потврдило то чланство, саопштио је Одбојкашки савез Србије. Голијанин за четвртак заказао ванредну седницу Извршног одбора.

"Пријемом такозваног Косова у МОК, они су одмах постали придружени чланови ФИВБ, а тиме и Европске одбојкашке конфедерације (ЦЕВ) и Балканске одбојкашке асоцијације (БВА), без икаквог гласања у ЦЕВ или БВА. Понављам, по аутоматизму. На Конгресу ФИВБ је само извршена потврда њиховог пријема", пише у саопштењу.

На Конгресу одржаном у Буенос Ајресу, ФИВБ је примила Косово и Јужни Судан у своје чланство. Та одлука на сајту те организације објављена је 10. октобра, али под датумом 5. октобар.

Екипе Косова прошле такмичарске сезоне играле су у европским куповима, после одлуке МОК-а.

Председник Одбојкашког савеза Србије Ненад Голијанин заказао је за четвртак у подне ванредну седницу Извршног одбора, саопштено је из те организације.

Седница се одржава након протестних писама војвођанског и косовско-метохијског савеза због одлуке ОСС да на Конгресу ФИВБ у Буенос Ајресу буде уздржан по питању пријема Косова у Међународну одбојкашку федерацију.

Чланови Извршног одбора су: Ненад Голијанин, Владимир Грбић, Александар Влаховић, Горан Питић, Петар Богуновић, Богдан Мамузић, Милан Јовановић, Богдан Сретеновић, и Горан Градински.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво