Одбојкаши доживели и трећи пораз

Одбојкашка репрезентација Србије изгубила је од селекције Пољске са 3:1, у мечу трећег кола групе Б на олимпијском турниру. По сетовима је било 31:29, 23:25, 25:23, 25:21.

У првом сету виђена је дивовска борба две поприлично изједначене репрезентације. Екипе су се смењивале у вођству. Ниједан тим није успео да оствари већу резултатску предност, те се ушло у изузетно неизвесну завршницу. Пољаци су ипак играли сконцентрисаније у финишу првог сета, који су добили са 31:29 и повели са 1:0.

Други сет припао је нашем тиму. Српски репрезентативци нису дозволили Пољацима да поведу са 2:0 Други период изабраници Игора Колаковића добили су са 25:23 и тако изједначили резултат на 1:1.

Истоветним резултатом завршен је и трећи сет, али у корист нашег притивника. Пољаци су чврстом игром у блоку и одличним покривањем у пољу успели да остваре предност у сетовима од 2:1.

И у четвртом сету Пољаци су се боље снашли и тријумфовали са 25:21, а самим тим су победили и у мечу са 3:1. Ово је био трећи узастопни пораз наше репрезентације, којој ће наредни противник на Играма бити селекција Немачке.

После трећег узастопног пораза на олимпијском турниру у Пекингу, селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић честитао је Пољацима на победи и додао да имамо разлога да жалимо за пропуштеном шансом у првом сету.

"Честитам Пољацима. Трећи пораз у низу свакако нам не прија, али живот теце даље. Посе ове прес конференције треба да заборавимо оно што је било, иако неке ствари не можемо да потиснемо, с бзиром на проблеме које имамо", рекао је Колаковић.

Према његовим речима, меч против Пољске одиграли смо исувише нервозно да бисмо могли да играмо завршнице каква је виђена у првом сету када смо пропустили да реализујемо бројне сет лопте.

"Имали смо шансе, пре свега у првом сету, и нисмо их искористили. Касније нам ниједна предност није била довољна, а противник је врло брзо преузимао иницијативу и долазио до вођства. Нажалост, нисмо играли онако како смо замислили. сада морамо да видимо шта ћемо и како ћемо даље", рекао је Колаковић.

И Андрија Герић каже да је највећа шанса пропуштена у првом сету, када смо на сет поену имали контру коју нисмо искористили.

"После тога смо имали доста проблема са пријемом. Ми смо екипа која кад нема доброг пријема слабо игра темпо и сви иду одмах на реализацију.  Пољаци су данас играли фантастично, поготово у четвртом сету у одбрани. Ухватили су неке скоро немогуће лопте и треба им честитати. Били су бољи данас. Нама сада остаје да се концентришемо на Немце, јер је то били или не бити. Морамо да добијемо, па да видимо шта ће бити даље", рекао је Герић.

Капитен репрезентације Никола Грбић тешко је поднео трећи пораз заредом, али наш најискуснији одбојкаш каже да још ништа није изгубљено и да и даље све зависи од нас.

"Тешко је изгубити три утакмице на старту турнира. Сада морамо да се концентришемо и да покусамо да победимо преостале два сусрета и уђемо у четвртфинале, а онда уопште ње битно с ким ћемо играти, јер су то утакмице на испадање. Зато више не треба да мислимо о ономе што је било, већ само о Немцима", рекао је Грбић.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво