Читај ми!

Ђоковић се повукао из жреба, пропушта мастерс у Индијан Велсу четврту годину заредом

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић званично се повукао из жреба за мастерса у Индијан Велсу, саопштили су организатори турнира.

Новак Ђоковић ће четврту годину заредом пропустити први мастерс сезоне, пошто се повукао са турнира у Индијан Велсу јер је у Сједињеним Америчким Државама и даље на снази одлука да странци који нису вакцинисани против коронавируса не могу да уђу у ту земљу.

Ђоковић, који није примио вакцину против коронавируса, прошлог месеца је америчким властима поднео захтев за специјалну дозволу да игра на турнирима у Индијан Велсу и Мајамију, али, по свој прилици, није добио дозволу да уђе у земљу.

Сенатори са Флориде Рик Скот и Мајк Рубио саопштили су пре неколико дана на Твитеру да су сазнали да је Ђоковић доставио документацију и поднео молбу за добијање посебне дозволе за улазак у САД, али да је молба одбијена.

Скот и Рубио су тим поводом јавно упутили писмо председнику САД Џозефу Бајдену и затражили да се Новаку одобри да игра у Америци, али ни то није помогло српском тенисеру.

Добио је Ђоковић подршку и организатора турнира, па је директор мастерса у Мајамију Џејмс Блејк саопштио да су од америчке владе затражили изузеће за Ђоковића јер, како је рекао, не виде да његово играње у САД представља опасност.

Сједињене Америчке Државе једна су од ретких земаља које још не дозвољавају улазак странцима који нису вакцинисани против коронавируса, а та политика требало би да се оконча 11. маја, што значи да би Ђоковић могао да учествује на Ју-Ес опену, али не и на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију.

Најбољи тенисер света је у Калифорнији победио пет пута, на Флориди шест, али ни на једном ни на другом турниру није наступио од 2019. године.

Српског тенисера ће у главном жребу у Индијан Велсу заменити Николоз Басилашвили, а жреб је на програму у понедељак у поноћ по средњоевропском времену.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво