Читај ми!

Алкараз елиминисао Надала и спречио нови класик са Ђоковићем

Млади шпански тенисер Карлос Алкараз остварио је тријумф каријере и у четвртфиналу мастерса у Мадриду елиминисао је свог идола Рафаела Надала. Алкараз је наставио да пружа фантастичне партије од почетка сезоне, у "Магичној кутији" био јачи од Надала, али и повреде, па је на крају славио резулатом 6:2, 1:6, 6:3.

Момак који је експлодирао у 2022. години тако је спречио нови класик између двојице највећих играча свих времена – Надала и Новака Ђоковића.

Такође, после прве победе над сународником, обезбедиће први међусобни окршај са Новаком, са којим је пре неколико дана спаринговао.

Светски "број 1" претходно је без већих проблема преслишао Хуберта Хуркача из Пољске, резултатом 6:3, 6:4.

Фантастичан први сет одиграо је млађи Шпанац, иако је Надал успео одмах да врати изгубљени брејк са старта. Ипак, Карлос је наставио да напада са свих делова терена, још једном одузео сервис ривалу и преузео контролу.

Форхендом је био изузетно сигуран, бекхенд га је мало мучио, али када је успоставио ритам и са те стране, предност је само расла.

Направио је други брејк и осигурао први сет, у којем је имао 20 директних удараца, наспрам само два које је остварио Рафа.

Међутим, све се променило почетком другог дела игре, односно у последњем поену трећег гема. Алкараз је покушао да стигне једну лоптицу и приликом ударца је незгодно нагазио, а онда и пао пошто је искренуо скочни зглоб.

Одмах је било јасно да је задобио повреду, уследио је медицински тајм-аут, где је утврђено да она није теже природе и добио је јак бандаж. Оно што је био додатни проблем јесте што се 19-годишњи момак из Мурсије жалио и на палац десне руке.

"Бик са Мајорке" је одмах искористио то што је противник уздрман и сачекао четири грешке за први брејк у другом сету. Тада је уследила нова пауза дужа од 10 минута, пошто је једној госпођи на трибинама позлило и морала је да реагује лекарска екипа.

Када су се играчи вратили на терен, Надал је још једном брејкнуо Алкараза и изборио одлучујући сет.

Имао је рекордер по броју гренд слем титула шансу да направи велики корак ка тријумфу, али је искористио. Пропустио је период у којем је Алкараз размишљао о зглобу, а када је заборавио на повреду, трећи сет почео је да личи на први.

Поклопило се и да је Надал одиграо један веома лош гем на свој сервис, изгубио га без освојеног поена и Карлос је дошао на корак до победе. Поново није било грешке и посао је завршио за нешто мање од два и по сата игре.

У друга два четвртфинала састају се Андреј Рубљов и Стефанос Циципаса, односно Феликс Оже-Алијасим и Александер Зверев.

Мастерс у Мадриду игра се за наградни фонд од 6.744.165 евра, а титулу брани управо Зверев.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво