Читај ми!

Премијер Аустралије: Ђоковић ће морати да се врати кући ако не пружи доказе зашто није вакцинисан

Аустралијски премијер Скот Морисон рекао је да Новак Ђоковић неће имати другачији третман од осталих путника који долазе у ту земљу. Истиче да би најбољи светски тенисер могао да се нађе на првом лету за повратак кући ако не пружи доказе због којих из медицинских разлога није вакцинисан против короне.

Новак Ђоковић је јуче објавио да креће за Аустралију јер је добио медицинско изузеће и да ће наступити на првом грен слему у сезони. 

Одлука да се најбољем тенисеру на свету одобри изузеће се у Аустралији сматра контроверзном, јер се држава први пут суочава са десетинама хиљада новозаражених.

Новинари су аустралијског премијера Скота Морисона питали да ли он лично подржава одлуку да Ђоковић добије изузеће.

Морисон је на то одговорио да би Ђоковић могао да се нађе на првом лету за повратак кући, ако не буде пружио довољно доказа зашто није могао да буде вакцинисан. 

"Моје гледиште је да сваки индивидуални захтев за улазак у Аустралију мора да буде у складу са нашим правилима", навео је Морисон.

Додао је да чекају на то да Ђоковић стигне у Аустралију и онда пружи доказе.

"Мој став је да он треба да има исти третман као и остали. Постоје и други случајеви - и било их је поприлично претходних година - у којима су људи добили изузеће и имали одговарајуће доказе који су ишли у корист њиховим тврдњама", рекао је Морисон.

О случају Новака Ђоковића огласила се и министарка унутрашњих послова Карен Ендрјуз која је рекла да је Влада Комонвелта задужена за прелазак границе, иако су влада Викторије и тениска организација одобрили Ђоковићу да наступи на грен слему.

"Свако ко долази, а није вакцинисан мора да пружи прихватљив доказ о медицинским разлозима за изузеће како би ушао у Аустралију", рекла је Ендрјузова.

Да подсетимо, Ђоковић није саопштио да ли је вакцинисан или не, већ је остао при свом ставу да не жели да открива шта пише у медицинском картону.

Према подацима АТП-а, 95 од првих 100 тенисера на свету примило је вакцину и може слободно да наступи у Мелбурну. Они који су вакцинисани, морају да имају негативан тест 72 сата пре доласка у Аустралију, потом по слетању у Мелбурн, а онда и још један шестог дана боравка у овом граду.

Новак је рекордер са девет освојених титула на "Род Лејвер арени", а уколико буде учествовао, јуриће 21. гренд слем у каријери, чиме би постао најтрофејнији у историји.

Аустралијан опен на програму је од 17. до 31. јануара.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво