Живојиновић: Пуна Арена и најјачи тим доносе победу

Председник Тениског савеза Србије Слободан Живојиновић изразио је очекивање да ће ФЕД куп репрезентација, предвођена Јеленом Јанковић и Аном Ивановић, уз велику подршку навијача у Арени победити Јапан у првом колу Светске Б групе.

"У овом тренутку организација ФЕД куп меча није једноставна ствар. Жеља нам је да Арена буде пуна, јер су девојке то заслужиле. Ако напунимо Арену, оборићемо рекорд ФЕД купа у посети и ући у историју тениса. После толико година имамо најбоље играчице на свету и публика ће заиста моћи да ужива", изјавио је Живојиновић на конференцији за новинаре у Арени.

Први човек ТСС додао је да ће играчице Србије следећег понедељка имати први тренинг пред дуел са Јапанкама. "Девојке у понедељак крећу са првим тренинзима. Још нису све стигле, али очекујемо их ових дана", додао је он.

Селектор Србије Дејан Вранеш за дуел са Јапанкама позвао је Јелену Јанковић, Ану Ивановић, Ану Јовановић и Бојану Јовановски. Србија ће против Јапана дебитовати у Светској Б групи.

Председник ТСС Слободан Живојиновић је такође потписао и петогодишњи уговор са хрватском фирмом "Концепт 90", која је задужена за постављање подлоге у Арени. "Изузетно нам је драго и велика нам је част. Ту је Боба, који ми је, као младом тенисеру био идол. Ово је и за нас као фирму велика прилика, јер очекујемо да Србија у ФЕД купу и Дејвис купу направи велике резултате", изјавио је директор фиме "Цонцепт 90" Давор Шарин.

Подлога у Арени биће израђена у љубичастој и зеленој боји, попут оне на којој се игра турнир у Дохи.

Градски секретар за спорт Игор Микља рекао је да Београд и кроз организацију ФЕД куп меч са Јапаном жели пружи подршку српском спорту и истакао да мало који град може да се похавли да има две врхунске тенисерке, као што су Јанковићева и Ивановићева. "Још раније смо најавили да ћемо из све снаге подржати домаћи спорт, а и на прави начин промовисати Београд и Србију. ФЕД куп је једно од највећих такмичења ове године у нашем граду. Такође, мало који град може да се подичи са две тенисерке у топ 5 на свету", закључио је Микља.

Дуел селекција Србије и Јапана играће се 7. и 8. фебруара у београдској Арени. У случају победе, Србија ће играти против једне од поражених екипа из првог кола Светске А групе ФЕД купа. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво