Читај ми!

Добар жреб за Ђоковића на Ролан Гаросу!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић добио је добар жреб за предстојећи Ролан Гарос. Ђоковић, који је постављен за првог носиоца у Паризу, наступ ће почети од Швеђанина Микаела Имера. Извлачењем је одлучено да ће се у његовој половини наћи Данил Медведев, док је Доминик Тим у делу који предводи Рафаел Надал.

То значи да Новак не може да се састане са Тимом или Надалом до финала, док му је пројектовани ривал у полуфиналу споменути Рус.

Шампион из 2016. отвара наступ на Ролан Гаросу од Швеђанина Микала Имера, којег је недавно победио Филип Крајиновић, док ће му противник у другом колу бити бољи из меча Уга Дељијена и Ричардаса Беранкиса.

У трећој рунди, могао би да се састане са Хубертом Хуркачем, којег је елиминисао прошле сезоне, док му је потенцијални ривал у четвртом Карен Хачанов.

Најбоље рангирани носилас са којим би Новак могао да се састане у четвртфиналу је Матео Беретини, али у тој четвртини костура вребају још Роберто Баутиста Агут, Јан-Ленард Штруф и Пабло Карењо Буста.

Већ је речено да би Ђоковић у полуфиналу могао на Данила Медведева, док ће Русу највећи изазивачи бити Стефанос Циципас, Денис Шаповалов, Андреј Рубљов, Григор Димитров и двојица Срба.

Душан Лајовић је у четвртини коју предводи Медведев, а на почетку игра са Ђанлуком Мађером. Ако победи Италијана, можемо гледати српски дерби са Ласлом Ђереом.

Иако делује да Ђере није имао среће, може бити задовољан што ће такмичење у Паризу отворити против помало заборављеног Кевина Андерсона. Јужноафриканац је давно прошао зенит каријере, а познато је да је Ласлу шљака омиљена подлога.

Филип Крајиновић би могао да оде далеко у Паризу – прво коло доноси му квалификанта, потом Бедене или Риндеркнех, а онда вероватно Циципас, који је показао да је рањив на најспоријој подлози.

Свакако најтежи посао имаће Миомир Кецмановић којег је, на несрећу, жреб спојио одмах са Дијегом Шварцманом. Аргентинац блиста у последње време, што је потврдио финалом мастерса у Риму и тријумфом над Рафом Надалом.

Када смо већ код Надала, дванаестоструки првак почиње од Егора Герасимова, потом га очекују имена попут Данијела Еванса, Џона Изнера, Фабија Фоњинија и Александера Зверева, пре очекиване завршнице са Тимом.

Аустријанац, након тријума на Ју-Ес опену, долази као можда и кључни човек за дешавања у Булоњској шуми, али ћемо видети да ли може да понови сјајне игре. На старту има "мину" у виду Марина Чилића, док ће дерби првог кола одиграти Енди Мари и Стан Вавринка.

У главном жребу бисмо могли да гледамо и Николу Милојевића, којем је преостао један корак до пласмана на Ролан Гарос.

Стојановићева на старту са Чехињом, чека се исход квалификација

Што се тиче женског дела жреба, најбоља српска тенисерка Нина Стојановић игра против Барборе Крејчикове на старту. Крејчикова је Чехиња, тренутно је 117. на ВТА листи, док у последње време много више пажње обраћа на дубл конкуренцију.

Уколико је савлада, могла би на још једну играчицу из Чешке, пошто се укршта са победницом меча Барборе Стрицове и квалификанткиње.

Нини би могле да се придруже Ивана Јоровић и Наталија Костић, које ће у петак играти финале квалификација.

Овогодишњи Ролан Гарос обележиће и изузетно стриктне мере како не би дошло до ширења заразе, што је већ проузроковало неке проблеме у Паризу. Српски тенисер Пеђа Крстин и Дамир Џумхур из БиХ, суспендовани су са турнира јер је њихов тренер Петар Поповић био позитиван на коронавирус.

Правила су таква да ће, као и на недавно завршеном Ју-Ес опену, бити оргранизован мехур и тенисерке и тенисери ће моћи да буду смештени само у два хотела у близини комплекса.

Неће бити попуста ни за највеће звезде, ни за играче и њихове тренере, који су можда из Париза, или имају станове и куће у "граду светлости", па ни за оне који раде у комплексу.
У складу са актуелним мерама у Француској, комплетан комплекс на 12 хектара, биће подељен на три зоне, око три највећа стадиона – Филип Шатрије, Сузан Ленглен и Симон Матју.

У прве две зоне, постојаће дневно ограничење од 5 хиљада гледалаца, док ће у трећој бити нешто мање публике.

Ношење маски је обавезно.

Главни жреб Ролан Гароса почиње у недељу и траје до 11. октобра. Игра се за наградни фонд од 18.209.040 евра, у мушкој конкуренцији титулу брани споменути Надал, док ћемо у женској добити нову шампионку јер је Ешли Барти одлучила да прескочи и турнире у Европи.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара