Ђоковић: Нисам уморан, једва чекам меч са Родиком

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да се физички осећа веома добро и да има довољно времена да се одмори за меч са Американцем Ендијем Родиком у уторак у четвртфиналу Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну.

Ђоковић је у осмини финала савладао Кипранина Маркоса Багдатиса са 3:1. Меч је трајао три сата и 15 минута и по локалном времену завршен је после поноћи.

"Не мислим да ће на моју физичку спрему утицати то што играм дугачке мечеве. Покушаћу то да окренем у своју корист. Осећам се добро, имао сам квалитетне припреме у паузи између две сезоне, као и неколико мечева у Сиднеју. Могу сваки други дан да играм по пет сетова. Имам довољно времена да се опоравим и сачекам велики дуел са Родиком", изјавио је Ђоковић за званични сајт турнира.

Ђоковић, који је постављен за трећег носиоца, до сада је са Родиком играо три пута. Српски тенисер забележио је две победе, а последња је била у четвртфиналу прошлогодишњег Отвореног првенства САД у Њујорку.  Српски тенисер додао је да је током досадашњег такмичења у Мелбурну имао мањих проблема са жуљевима, због чега је променио патике.

"Имао сам мањих проблема са жуљевима. Велике су врућине и зато сам променио патике. То се увек дешава на почетку сезоне, након неколико месеци паузе без мечева", додао је он.

Уколико победи Родика, Ђоковић ће у полуфиналу играти против бољег из дуела Швајцарца Роџера Федерера и Аргентинца Хуана Мартина дел Потра.  Ђоковић и Федерер су и прошле године играли у полуфиналу Мелбурна када је српски тенисер победио са 3:0, а касније и освојио титулу.

Турнир у Мелбурну игра се за укупни наградни фонд од 23.140.000 аустралијских долара.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво