"Јак као медвед" – Новак очарао немачке медије

У мечу који је трајао три сета, Новак Ђоковић је победио тениску легенду Роџера Федерера. Немачки медији у првим реакцијама примећују велику надмоћ Ђоковића над индиспонираним Швајцарцем.

"Јак као медвед, Ђоковић улази финале Отвореног првенства Аустралије", твитовао је Скај спорт одмах после меча у којем је српски тенисер одувао са терена легендарног Роџера Федерера.

"Ђоковић је ушетао у финале", пише Зидојче цајтунг. "Без икаквих проблема савладао је Федерера". "Федерер је почео изванредно и повео са 5:2, али му је после тога Ђоковић дао још само минималне шансе, па и у тај-брејку који је убедљиво добио."

Немачки лист пише и да је Швајцарац морао да се обрати лекару за време меча, те да је Ђоковић после меча рекао да је пун поштовања према Федереру који је, иако очито има здравствене проблеме, изашао да игра.

Информативни портал Дер вестен објавио је велики наслов: "Ђоковић почистио Федерера", док је Ојрошпорт на свом интернет порталу у сличној реченици уместо "почистио" употребио реч "зауставио".

Глатко – у три сета!

Јавни сервис АРД пише да је Ђоковић победио и прошао у финале, али да је притом "додуше профитирао од повреде свог противника. Федерер је морао да добије лекарску помоћ и није био сасвим на висини када је о трчању реч". И тај портал помиње да је Ђоковић исказао поштовање за Федерера због тога што је овај играо повређен.

"Ђоковић убедљиво победио у дуелу суперстарова", наслов је објављен у Шпигелу онлајн. "Око сат времена је трајао спектакл", "а онда је пољујани Швајцарац изгубио линију. Ђоковић ће се сада борити за своју осму титулу у Мелбурну."

"Глатко у три сета! Ђоковић доминирао у дуелу гиганата!" пише спортски портал sport.de.

"Ђоковић није дао Федереру никакву шансу", наслов је у Франкфуртер алгемајне цајтунгу који примећује да ће "Ђоковић у финалу чекати још једног играча који говори немачки!".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара