Ђоковић: Бринуо сам за играче, Мелбурн био најзагађенији град на свету

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је пред почетак Аустралијан опена да је био забринут за играче у претходних неколико дана. Ђоковић је говорио о загађености ваздуха у Мелбурну, изазваним страховитим пожарима на југоистоку овог континента.

Новак, који је недавно изјавио да би организатори могли да размишљају и о одлагању Аустралијан опена, признао је да му није било свеједно док се информисао о проблемима тенисерки и тенисера.

"Да будем искрен, био сам веома забринут неколико дана", рекао је Ђоковић и наставио о почетку квалификација и случају Далиле Јакупович.

"Мислим да је Мелбурн тог дана био најзагађенији град на свету. Био сам тужан када сам видео да поједини играчи и скупљачи лоптица колабирају на терену."

Како каже, дани пред старт самог турнира такви су да су учесници турнира веома оптимистични.

"Последња три дана је било стварно добар. Ваздух је био свеж, као да се ништа није догодило. Да ли ће се такве временске прилике наставити, не знамо. Надамо се, првенствено због здравља и добробити играча. Такође, турнир би имао великих проблема ако би мечеви морали да се одлажу. Срећом, постоје три стадиона са кровом, али и даље постоји још много мечева и много играча. Надајмо се да је најгоре иза нас."

Ђоковић је био један од учесника егзибиције пред почетак турнира под називом "Раллy4Релиеф", на којој је сакупљено скоро пет милиона долара за најугроженије.

"Једна од најбољих егзибиција на којима сам учествовао. Тениске звезде на једном терену, било је посебно и драго ми је што сам био део тога. Све што кажемо чује се у различим деловима света. Наравно, можемо да причамо о томе, да подижемо свест о ситуацију, будемо део сличних хуманитарних догађаја и финансијски сами допринесемо."

Иако је прича о смени генерација све актуелнија, "велика" тројка коју чини са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом је покупила последњих 12 пехара на гренд слемовима.

"Не мислим да су миљама далеко, то је можда било пре неколико година. Верујем да су гладни успеха. Имају квалиет да нас изазову. Дефинитивно куцају на врата", закључио је Ђоковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво