Ђоковић: Организатори ће можда морати да одложе Аустралијан опен

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић забринут је због дешавања у Аустралији и великих пожара који су захватили део континента. Ђоковић се тренутно налази у Бризбејну где, са репрезентацијом Србије, учествује на АТП купу.

Новак је донео један бод Србији у првом колу против Јужне Африке, а након меча упитан је да ли ће ситуација у Аустралији утицати на предстојећи Ози опен.

"Морате узети све могућности у обзир због екстремних временских услова", почео је Ђоковић и наставио:

"Мислим да ће организатори учинити све како до одлагања не би дошло, али ако се ситуација сведе на услове који могу утицати на здравље играча, мислим да ће дефинитивно размотрити могућност померања турнира."

Ватрена стихија на југоистоку Аустралије неколико недеља се неконтролисано шири због чега је велики део становништва евакуисан, а министар Ендрју Констанс је ситуацију упоредио са атомском бомбом.

Последице су катастрофалне – 23 особе су страдале, више од пола милиона животиња је угинуло, а загађен ваздух се експресно шири. Квалитет ваздуха у Мелбурну, у којем се игра први гренд слем сезоне, веома је лош, а поједине зграде морале су да буду затворене јер је дим ушао у вентилационе системе и покренуо противпожарне аларме.

Због тога Ђоковић наводи да морају да се поштују интереси играча и штити њихово здравље.

"Одлука о одлагању би била тешка за организаторе, требало би да се поштује распоред, Аустралијан опен увек почиње у одређено време. Укључено је много ствари, али брига о здрављу играча је најважнија."

Новак је рекао и да ће Савет играча сигурно расправљати о овој ситуацији, као и да су се тенисери у прошлости мучили с лошим квалитетом ваздуха на неким турнирима у Кини и другим земљама.

"Људи из мог тима су разговарали са Крегом Тајлијем [директором Аустралијан опена], прате како се ситуација одвија свакога дана. Ако се ситуација настави и то буде утицало на квалитет ваздуха, мислим да ће Тениска асоцијација Аустралије бити приморана да уведе одређена правила", одговорио је на питање о завршници АТП купа које ће бити играно у Сиднеју.

Ђоковићев противник Кевин Андерсон, такође члан Савета играча, није сигуран како би тенисери могли да буду заштићени у Аустралији.

"Првенствено, много је тужно видети све што се догађа и размеру тих пожара. Друга ствар је квалитет ваздуха и наша могућност да играмо. Отровно је, о томе морамо да бринемо. Надам се да нећемо имати проблема, али ћемо свакако морати да разговарамо о временским условима и колико они могу бити опасни", додао је Андерсон.

Аустралијан опен на програму је од 20. јануара до 2. фебруара и током тог периода се очекују температуре од преко 40 степени Целзијуса.

Титулу брани наш Новак Ђоковић, а наградни фонд биће највећи у историји турнира – 71 милион аустралијских долара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи