Ђоковић: Не знам како сам добио последњи поен

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић био је пресрећан после победе над Данилом Медведевом у полуфиналу АТП купа. Ђоковић је после велике драме у три сета савладао Медведева и Србија ће имати шансу да се бори за трофеј.

Новак се реванширао Русу за неке претходне поразе резултатом 6:1, 5:7, 6:4.

"Нестваран меч, јуче сам био на терену скоро три сата, данас слично време провео играјући. Било је много размена, више него јуче, Медведев је показао да је један од најбољих на свету. Тешко га је проћи, висок је и има изузетан сервис. Зато је ту где јесте. Захвалан сам због искуства и због свих Срба који су дошли овде да нас подрже", рекао је Ђоковић.

Освајач 16 гренд слем титула је одиграо фантастичан први сет, али је у наставку меча Данил био тај који је контролисао ритам.

"Да, имао сам тактику да 'миксујем', али само је један сат функционисало. Он је пронашао своју стратегију, па сам ја морао да се прилагодим. Нашао је ритам, како је време одмицало, услови на терену су постајали спорији. Лоптице су биле тешке и чупаве, било је компликовано пронаћи углове и места где он не може да их дохвати. Зато је међу најбољима."

За крај, захвалио је публици и признао да још није свестан како је успео да тријумфује.

"Не знам како сам освојио последњи поен, ни како сам спасао те последње две брејк лопте. Погађао сам када је било потребно. Важно је да сам успео", закључио је Ђоковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво