Надал у сукобу са локалним властима: Желе да ми укаљају име...

Први тенисер света Рафаел Надал послао је отворено писмо медијима у Манакору због "неправедних напада на њега и његову тениску академију". Надал је реаговао на ударе због повластица које има.

Најбољи шпански спортиста свих времена разочаран је ставом и понашањем локалних власти.

"Као и сваку особу, боли ме када добијете неоправдане и клеветничке нападе, а све само да би се укаљало моје име. Могао бих да додам још много тога, због чега сам дуго ћутао, али не желим контроверзу. Само желим да изразим бол и разочарање", написао је Надал у писму.

Освајач 19 гренд слем трофеја нашао се на мети критика и због тога што је наводно имао привилегије за свој брод у Марини Порто Кристо.

"Повредило ме је што ме је градоначелник Манакора оптужио да живим 'ван општине'. Вероватно постоје људи који не воле на какав начин представљам Манакор широм света, али нема сумње да сам се трудио да то радим на најбољи могући начин. Увек сам ту био за Манакор", додао је у писму.

Надал истиче да су му Манакор и Порто Кристо све на свету.

"Ту живим, тренирам, ту ми живи породица, пријатељи... Сваки дан проводим овде."

Шпанац је причао и о академији коју држи заједно са стицем Тонијем, дугогодишњим тренером.

"Нудили су нам да отворимо академију у многим деловима света, али ја сам увек био јасан да желим да је отворим у Манакору."

На оптужбе да добија привилегије каже:

"Да, осећам се привилегованим будући да је парламентарна већина на демократски начин изгласала да је овај стратешки пројекат (академија тениса) за Мајорку много бољи ако би се спровео док сам ја активан тенисер, јер би се повећало интересовање. Увек сам због тога био захвалан."

Надал је срећан што у његовој академији ради више од 300 људи.

"Академија је такође дала приоритет локалним компанијама које много тога производе што нама користи у академији. Такође, додељујемо стипендије талентованој деци са Мајорке и помажемо локалним спортским и неспортским ентитетима."

Балеарски парламент је 2012. године донео закон о урбанистичком развоју, зеленој површини, паркингу... а који је 2018. године мало измењен.

"Желим да испуним све обавезе јер је то дужност мене као грађанина. Дванаестог новембра смо оптужени да не плаћамо порез на имовину, као и да се у академији осећа задах од ђубрета, што је потпуно нетачно", закључио је Надал у писму.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво