Крајиновић надиграо Цонгу за први бод Србије

Филип Крајиновић је савладао Француза Жоа Вилфрида Цонгу са 2:0, по сетовима 7:5, 7:6 у мечу другог кола Групе А Дејвис купа. Србија је тако повела са 1:0 против Француске. У другом сингл мечу играју Новак Ђоковић и Беноа Пер, тај меч почиње око 13.30. директан пренос је на нашем Првом прогаму, стрим је на РТС Планети (за посетиоце из Србије).

Филип је обавио свој део посла, донео је Србији врло важан поен у дуелу са Француском. Велика борба током целог меча, играчи су користили сваку прилику да нападну сервис противника, ипак, није их било превише. Наш тенисер је успео да искористи своје шансе, одбије нападе Цонге и на крају забележи победу.

Оба тенисера су на почетку била сигурна када су сервирала, па у првих шест гемова није било брејк прилика. Први је запретио Француз, који у седмом гему пропушта три брејк шансе. Када се очекивало да сет оде у тај-брејк, Филип у 11. гему долази до три везане брејк лопте. Цонга успева да се извуче. Међутим, наш тенисер је неумољив, осваја још једну брејк лопту, коју је искористио. Потом је био сигуран на свој сервис и тако решио сет у своју корист – 7:5.

Борба се распламсала у наставку. Филип је већ у првом гему пропустио три брејк прилике. Цонга пропушта своју прву брејк шансу у другом сету у четвртом гему. Потом су оба тенисера лако успевала да задрже свој сервис, па је сет решен у тај-брејку.

У овом периоду наш тенисер је имао више концентрације у одлучујућим моментима. У два наврата Цонга је успео да врати мини-брејк предности, ипак наш ас је први дошао до меч-лопте, коју је искористио за 7:5 у тај-брејку.

У другом мечу састају се Ђоковић и Пер. Тај меч почиње око 13.30 РТС 1.

Парове и резултате групне фазе Дејвис купа можете погледати ОВДЕ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво