Србија савладала Француску, пораз дубла

Тениска репрезентација Србије савладала је Француску са 2:1, пошто је Новак Ђоковић са 6:3 и 6:3 савладао Беону Пера, и тиме обезбедила пласман у четвртфинале Дејвис купа као првопласирани тим. Претходно Филип Крајиновић савладао Жоа Вилвреда Цонгу 7:5, 7:6 (7:5). У мечу дублова Ербер и Пер савладали су Типсаревића и Троицког са 2:0 по сетовима 6:4, 6:4.

16.43 – Крај меча. Французи су сигурни на нсвој сервис и решавају сет и меч у своју корист - 6:4.

16.40 – Сада прете Французи, освајају брејк прилику, користе је и воде са 5:4. Противник има прилику да сервисом реши меч у своју корист. 

16.37 – Поново наши притискају сервис противника - 0:30. Французи успевају да изједначе, ипак наши успевају да стигну до брејк лопте. Нису успели да је искористе. Потом освајају нову брејк прилику. Уследио је сјајан сервис противника и Французи долазе до изједначења. Ново изједначење након предности за противника. Наредну гем лопту противник користи - 4:4.

16.29 – Српски дубл лако осваја свој сервис гем - 4:3.

16.27 – Наши притискају сервис противника, али осим два изједначења, нису успели да освоје брејк лопту - 3:3. 

16.20 – Французи узвраћају, освајају две везане брејк прилике, користе прву и враћају брејк - 3:2. 

16.18 – Након уводних гемова које су парови решили у своју корист у четвртом наши су прво пропустили две брејк прилике, потом су се изборили за трећу, њу користи и долазе до брејка предности - 3:1.

16.02 – Крај првог сета. Французи су сигурни на свој сервис - 6:4 у првом сету.

15.59 – Потом су оба пара била сигурна на свој сервис - 4:5. Французи имају прилику да сервисом реше сет у своју корист.

15.54 – Нови проблеми за наш дубл. Сада на сервис Типсаревића противник осваја две везане брејк прилике. Наши успевају да се одбране, изједначење. Уследило је још једно изједначење након предности за Србију. Потом противник осваја и трећу брејк лопту, пропуштају је. Успевај да се изборе за нову шансу, ново изједначење. Уз мало среће наш тим осваја гем лопту, користи је и смањује на 3:4.

15.43 – У наредном гему Французи освајају две везане брејк прилике. Уследила је дупла грешка Троицког и противник осваја гем - 2:3.

15.40 – За сада без брејк прилика - 2:2.

15.31 – Србија осваја уводни гем на мечу, 1:0.

15.29 – Почео је меч.

15.24 – Још једна информација. Србија ће у четвртфиналу играти против Русије. Тај меч је на програму у петак од 11.00. Прво ће на терен Крајиновић против Рубљева, а потом ће свој меч одиграти Ђоковић и Качанов. Победник тог дуела ћ еу полуфиналу играти са бољим из дуела Аустралије и Канаде.

15.18 – Типсаревић и Троицки, као и Херберт и Маи су изашли на терен, након загревања очекујемо почетак меча. 

14.45 - Рано стечену предност Новак је рутински сачувао до краја сета и идентичним резултатом (6:3) га решио у своју корист, за коначних 2:0 и прво место Србије у групи.

14.37 - Без вежих проблема и без пуно муке Новак корача ка победи, тренутно је 4:2. 

14.29 - За разлику од првог сета, све расположенији Новак брејк у другом сету прави рано, већ у трећем гему, када је после велике борбе успео да одузем сервис Перу и дође до предности од 2:1, апотом без изгубљеног поена га потврдио на свој сервис за великих 3:1. 

14.09 - Крај првог сета, 6:3 за Новака Ђоковића, који је на путу тријумфа.

14.06 - У идеалном тренутку, у осмом гему, Новак Ђоковић користи други брејк шансу и одузима сервис перу за предност од 5:3. Уз то, има и сервис да заврши сет у своју корист... 

14.00 - Иако гледамо кавлитетан, и на моменте врло забаван тенис, брејка за сада ипак нема. На половини првог сета све је изједначено - 3:3. 

13.40 – На старту меча Пер осваја брејк шансу, Новак успева да се извуче. Међутим Француз осваја и другу брејк шансу, уследило је ново изједначење. Наставља се велика борба, уследило је још једно изједначење након предности за Новака. Потом наш ас везује два поена и осваја уводни гем, 1:0. Први гем је трајао седам минута игре.

13.35 – Почео је меч. Први је на сервису наш тенисер. 

13.30 – Новак Ђоковић и Беноа Пер загревају се на терену "Магичне кутије". Ускоро очекујемо и почетак меча.

Следи дуел између Новак Ђоковића и Беное Пера, што значи да уколико најбољи српски тенисер добије меч, Србија као победник групе иде директно у четвртфинале.

На крају играће се дубл у којем се састају Пјер-Иго Ербер/Никола Мау - Јанко Типсаревић/Виктор Троицки.

Ток меча:

13.05 – Србија води са 1:0 у дуелу против Француске. Филип Крајиновић одиграо је фантастичан меч и савладао Цонгу добивши тај-брејк другог сета са 7:5.

12.56 – Крајиновић сигуран на свој сервис, играће се тај-брејк.

12.53 – Цонга води са 6:5, наш тенисер сервира за тај-брејк.

12.40 – Велика борба у "Магичној кутији", 4:4 у другом сету.

12.31 – Без брејка у досадашњем делу меча, тенисери сигурни на своје сервисе - 3:3.

12.10 – Француски тенисер после 11 минута велике борбе у првом гемду другог сета успева некако да осујети Филипа да дође до другог брејка на мечу.

11.57 - Србија води са 1:0, Крајиновић добија први сет резултатом 7:5.

11.55 – Филип у правом тренутку успева да одузме сервис ривалу са вођство од 6:5. Наш тенисер у наредном гему имаће прилику да на свој сервис дође до ријумфа у првом сету.

11.48 – Цонга води са 5:4, Крајиновић сервира за останак у сету...

11.41 – Три везане брејк прилике не користи наш тенисер, Цонга води са 4:3.

11.36 – И наредна два сета Цонга и Крајиновић освајају гемове на сервис - 3:3.

11.29 – Без брејка и у наредна два гема - 2:2.

11.23 – Обојица тенисера сигурно улазе у меч освајајући поене на свој сервис - 1:1.

11.18 – Почео меч, Француз први на сервису.

11.10 – Интониране су химне Србије и Француске, очекује се скори почетак меча Крајиновић - Цонга.

Парове и резултате групне фазе Дејвис купа можете погледати ОВДЕ.

Све о новом турниру у чијој реформи је главну реч водио фудбалер Барселоне Ђерар Пике, прочитајте ОВДЕ. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво