Зимоњић за РТС: Тимска енергија кључ победе

Селектор Ненад Зимоњић изузетно је задовољан оствареним првог дана такмичења на Дејвис купу. Тимска енергија је на високом нивоу. Остварена је лагана и максимална победа над Јапаном, без изгубљеног сета. То је донело додатно самопосуздање у нашој репрезентацији.

Заиста сјајан старт репрезентације. Три победе без изгубљеног сета. Освојен је и тај драгоцен поен у дублу који даје много самопоуздања за наставак такмичења?

"Свакако. Такмичење је такво да нам је организатор са једне стране учинио услугу. Мислећи да ће Новак ићи до саме завршнице у Лондону, дали су нам први меч у среду, али са друге стране ако будемо напредовали морамо да играмо сваки дан без паузе и то је оно где је велика улога одрађена овом победом Јанка и Викотора, како да растерети Новака и Филипа што се тиче сингла, с друге стране остварили смо максималну победу - 3:0, при томе нису изгубили ниједан сет."

"Имали су одличан дан што се сингла тиче, добили су изузетно лагано. Очекује их већ сутрадан меч. Тако да је битно да уђу у њега свежи. Крај је сезоне Новак је заиста играо пуно мечева и сигурно ће фалити енергија која може да се надомести са том енергијом коју имамо у тиму и са овим што су управо Јанко и Виктор урадили - да су добили овај изузетно важан дубл, где се ради о изузетно добром тиму који је освојио Токио и јуче је мало фалило да добију готово најбољи дубл последњих година на свету."

Кад смо већ код тог најбољег дубла. Показали су рањивост, наравно сви верујемо да неће доћи до тог одлучујућег поена, већ да могу да то реше у синглу наши момци, али битно је да се доста тренирао дубл и да су сви спремни да се направи комбинација која би најбоље могла да се супротстави противнику?

"Наравно. Ја сам из тог разлога искористио овај период док смо још били у Београду, са Јанком и са Виктором смо вежбали те неке специфичне ствари за дубл. Да поправе што више своје неке способности у дублу и да се смање грешке, од техничких, тактичких, позиционих."

"Има их много, али мислим да су сјајно одрадили посао данас. Било је без неких великих падова. Један другог су подизали кад је то било потребно, добром игром, добром енергијом. Ја сам, колико сам могао са стране, помагао их, оно што се каже наводио их како и шта треба да раде. То треба одрадити на терену, није лако. Ово је још један доказ да су велики играчи, јер када треба ту су, без обзира да ли је то сингл или дубл, да помогну репрезентацији, а у овом случају је њихова улога у дублу", закључио је Зимоњић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво