Корацима шампиона, како је Новак стигао до Лондона

Новак Ђоковић у недељу почиње наступ на Завршном мастерсу у Лондону, 12. пут у каријери. Погледајте како је најбољи српски тенисер "заслужио" учешће на турниру у "О2 арени".

Ђоковић је сезону почео тријумфом на Аустралијан опену, где је освојио своју седму титулу у Мелбурну, убедљиво савладавши у финалу Рафаела Надала са 3:0.

У мају, Новак је освојио Мастерс у Мадриду, свој 33. у каријери, а у финалу је пао "млади лав" Стефанос Циципас.

Нажалост, у финалу Мастерса у Риму, Надал је био прејак, али то Новака није спречило да пети пут освоји Вимблдон.

Ноле је подигао трофеј на лондонској трави после победе над Роџером Федерером, у једном од најспектакуларнијих мечева у богатој историји "Ол Ингланд клуба".

У септембру, Новак је претекао Ивана Лендла на трећем месту вечне листе играча, по броју недеља проведених на првом месту АТП листе.

Уследио је тријумф на АТП турниру у Токију, а онда освајање 34. мастерса у каријери – у париском Берсију.

Новак 12. пут у каријери учествује на Завршном мастерсу, који је освајао већ пет пута.

Истовремено, турнир у Лондону је и борба за прво место на АТП листи на крају сезоне, пошто ће Новак покушати да се врати на трон и са њега свргне Рафаела Надала

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво