Надалов доктор оптимиста, Рафа ће вероватно играти у Лондону

Анхел Луис Которо, доктор Рафаела Надала, верује да ће Шпанац успети да се опорави и заигра на Завршном турниру у Лондону. Надал се повредио пред полуфинале мастерса у Паризу, страдао му је трбушни мишић, због чега је под знаком питања за турнир најбоље осморице.

Такмичење у Лондону траје од 10. до 17. новембра, а Надал ће бити у опасности да испусти прво место уколико се не појави.

"Оптимиста сам, у овом тренутку Рафа може да размишља о могућности да заигра у Лондону", рекао је Которо.

Он је истакао да је било тешко установити о којој се тачно повреди ради.

"Пре три дана нисмо имали довољно елемената да бисмо донели одлуку. Ако Рафа изађе на терен, то значи да је способан да игра."

"Бик са Маљорке" је преузео прво место на АТП листи од Новака Ђоковића и, у случају пласмана у финале Лондона, задржаће ту позицију на крају године. Ако не буде наступио, Србин би се пласманом у финале вратио на "број 1".

"Била је веома тешка процена, тестови одрађени за неколико минута, у то време, нису били поуздани. Сада знамо каква је ситуација и покушаћемо да урадимо све терапије и да прилагодимо сервис како би могао да игра. Постоје повреде које те директно онемогућују да играш, овде могућност постоји и ако напредак буде задовољавајући, постоји могућност да Рафа буде спреман."

Објаснио је и са чиме се тачно суочава освајач 19 гренд слем титула.

"Када покушате да играте, то је зато што имате шансе. Постоје повреде које вам директно не дозвољавају да донесете такву одлуку. Ако је напредак задовољавајући, имамо прилику да га доведемо у стање да игра. Када постоји истегнуће, формира се контрактура, што се десило у Паризу. Морате читав део тела третирати антиинлфаматорним мерама, дубоком термотерапијом Индиба, која функционише добро, као и ручним третманима са физиотерапеутом Рафаелом Мајмоом."

За крај, Которо је истакао да је Надал морао да модификује технику сервиса због бола.

"Најважнији део јесте прилагођавање сервиса јер је ово тип повреде који дозвољава да се са основне линије игра потпуно нормално. Једино где се морају направити адаптације јесу сервис и смеч. Морамо постепено да уводимо адаптације", закључио је Которо.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво