Српски дерби у четвртфиналу Анталије!

Српски тенисер Миомир Кецмановић и Виктор Троицки састаће се у четвртфиналу АТП турнира који се игра у Анталији. Кецмановић је савладао Француза Уга Умбера резултатом 6:4, 7:5, док је Троицки направио изненађење елиминацијом Беноа Пера - 7:6 (7-4), 7:6 (7-5).

Кецмановић је наставио са одличним партијама на трави, упркос томе што је на Ролан Гаросу открио да ће на припремним турнирима за Вимблдон наступати готово без тренинга на овој подлози.

Након тријумфа над Ђаумеом Мунаром, ни 64. играч на АТП листи није био претежак задатак.

У првом сету је Миомир направио брејк баш када треба, у деветом гему, да би већ у следећем одсервирао за вођство од 1-0.

У другом је испустио предност, али је моментално повратио и потом завршио посао за нешто мање од сат и по времена игре.

С друге стране, Троицки је почео да подиже форму после лоших неколико месеци и потврдио да воли да игра на трави. Пошто је успешно прошао квалификације, победио је мало познатог Ортега-Олмеда, а сада је скалп скинуо 32. играчу света.

Пер се много боље сналази на шљаци, што се осетило на самом старту, када је испустио сервис у уводном гему. Вратио се средином сета и изборио тај-брејк, али је наш представник био концентрисанији у додатном гему.

У другом је Виктор био у заостатку, изједначио је и поново сачекао тај-брејк да дође до коначног тријумфа.

Њих двојица се до сада нису састајали, а сигурно је да ћемо имати играча и у полуфиналу Анталије. Троицки или Кецмановић ће се за финале борити са победником сусрета Џордан Томпсон – Дамир Џумхур.

Турнир у Анталији игра се за наградни фонд од 445.690 евра.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво