Ђоковић против Фрица почиње наступ у Мадриду

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић почиње наступ на мастерсу у Мадриду дуелом са Тејлором Фрицом из Сједињених Америчких Држава. Ђоковић и Фриц на терен неће изаћи пре 13.30 часова, директан пренос можете пратити на Првом програму РТС-а, а текстуални пренос на нашем порталу.

Новак је као први носилац био слободан на старту турнира, док је Фриц направио мало изененађење и елиминисао Бугарина Григора Димитрова победивши га са 2-0 у сетовима – 7:6 (10-8) и 7:6 (7-4), после скоро два сата игре.

Програм у "Магичној кутији" почиње у подне, Србин и Американац су постављени други по реду на највећем терену "Маноло Сантана", одмах после меча Симона Халеп – Џоана Конта.

Биће то други пут да Новак одмерава снаге са Фрицом, пошто га је пре нешто више од две недеље победио у Монте Карлу лако са 6:3 и 6:0.

"Победио ме је у претходном мечу у којем ми је дозволио само три гема, тако да од тога могу једино да кренем. Рекао бих да ми овде услови много више одговарају него у Монте Карлу. Задовољан сам начином на који сам играо у Кнежевини, али је тог дана било изузетно ветровито, а када је тако, много је теже да идем по своје ударце", рекао је Фриц.

С друге стране, први играч планете од трофеја на Аустралијан опену има скор 5-3 и није у завидној форми, док у Мадриду не зна за титулу од 2016. године.

"Лепо је вратити се у Мадрид. Овде сам правио одличне резултате. Срећан сам што сам потпуно здрав и спреман за турнир, што није био случај прошле године. Имао сам проблема са куком после операције. Ове године је све под контролом", рекао је Ђоковић и додао:

"Можда нисам играо на свом највишем нивоу последњих неколико месеци, али постепено се моја игра враћа и надам се да ћу у Мадриду играти боље."

После овог сусрета, на нашем Другом програму имаћете прилику да гледате шпански окршај између Роберта Баутисте Агута и Давида Ферера, којем би то могао да буде последњи меч у професионалној каријери.

Мастерс у престоници Шпаније игра се за наградни фонд од 6.536.160 евра, а титулу брани Немац Александер Зверев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво