Ђере надиграо Лајовића, следи дуел са Дел Потром

Ђере – Лајовић 2:0 (6:4, 6:4). У српском дербију на старту мастерса у Мадриду славио је победу Ласло Ђере. Успео је да надигра Душана Лајовића и закаже дуел са Аргентинцем Хуаном Мартином дел Потром у другом колу.

Увек необични дуели када се састану два наша тенисера на неком турниру. Боље се снашао Ласло Ђере, искористио је своје шансе и решио меч у своју корист. Следи дуел са Аргентинцем Дел Потром.

После уводних гемова, које су тенисери решили у своју корист, Ђере је успео да одузме сервис Лајовићу. Стечену предност није испуштао до краја сета. У деветом гему имао је прилику да брејком реши сет. Лајовић је успео да се одбрани и продужи сет. Већ у наредном гему Ђере је био сигуран на свој сервис – 6:4 у првом сету.

Други сет донео је још већу борбу два наша тенисера. Поново је Ђере у трећем гему стигао до брејка предности. Међутим, овог пута Лајовић узвраћа истом мером и већ у наредном гему одузима сервис Ласлу и долази до изједначења – 2:2.

Потом су оба тенисера била сигурна на свој сервис. Одлучујући је био девети гем, када је Ђере након једне пропуштене брејк прилике, освојио нову коју је искористио и дошао до новог брејка предности. Потом је био сигуран на свој сервис и решио сет и меч у своју корист – 6:4 у другом сету.

Ток меча:

15.15 – Крај меча. Ђере је сигуран на свој сервис и решава меч у своју корист – 6:4.

15.11 – У деветом гему Ђере поново осваја брејк лопту. Лајовић успева да се извуче. Међутим Ласло је неумољив и долази до друге брејк лопте. Другу користи и долази до новог брејка предности. Ђере има прилику да сервисом реши меч у своју користи – 5:4.

15.01 – Потом оба тенисера освајају своје сервисе – 4:3.

14.56 – Душан са нулом осваја и свој сервис и води са 3:2.

14.52 – Лајовић узвраћа истом мером, сада он има три везане брејк прилике, користи прву и враћа брејк – 2:2.

14.49 – Након освојеног свог сервиса, Ђере је напао сервис Лајовић. Освојио је три везане брејк лопте, искористио је другу и стекао брејк предности – 2:1.

14.41 – На стару другог сета Ђере прпушта брејк лопту. Лајовић успева да се извуче и освоји уводни гем другог сета.

14.32 – Ђере користи прилику да на свој сервис реши први сет у своју корист – 6:4.

14.29 – У деветом гему на сервис Лајовића, Ђере је пропустио сет лопту. Душан је успео да се извуче и смањи преднос на 5:4.

14.25 – Оба тенисера су у наставку била сигурна на свој сервис – 5:3.

14.08 – Ђере је потом био сигуран на свој сервис и сада води са 3:1.

14.03 – Велика борба у трећем гему, из које Ђере излази као победник и има брејк предности, 2:1.

13.55 – Оба тенисера сигурна на старту меча и освајају своје сервис-гемове – 1:1.

13.45 – Након краћег загревања, очекујемо почетак меча. Први ће сервирати Душан Лајовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво