Ђоковић за РТС: Покренуо ме изгубљени сет

Дуел протв Медведева био је физички веома захтеван, а показало се да је више снаге имао Ђоковић. Кључни тренуци у мечу виђени су почетком трећег сета када је Рус водио и имао три везане брејк лопте и тада се, по ко зна који пут, показало да је за успех ментална снага подједнако важна колико и тениско умеће.

Најбољи тенисер света пласирао се у четвртфинале после троипочасовне борбе у четири сета, победом над Данилом Медведевим - 6:4, 6:7 (5:7), 6:2, 6:3.

Када погледамо читав дуел у целини, први сет био је најнезанимљивији. Имао је Новак брејк вишка и у другом сету али је Медведев успео да се врати, перфектан одмбрамбени тенис који му је на крају донео изједначење у сетовима. Ни трећи сет није почео по плану, Рус је у четвртом гему имао три везане брејк лопте али није успео да их искористи.

"Да, то је тај неки кључни период меча када сам изгубио други сет, и прва четири гема трећег сета, ту се ломио резултат. Када сам успео да спасим те три брејк лопте видео сам у следећем гему да је мало пао са енергијом па са га притисао", рекао је најбољи тенисер света за РТС.

За пролазак у полуфинале Ђоковић ће у среду играти против Јапанца Кеија Нишикорија, који је савладао Пабла Карења Бусту, иако је изгубио прва два сета. Биће то њихов 18. међусобни сусрет, а од досадашњих 17 Новак је добио 15.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи