Светски медији хвале Ђоковића

Светски медији не штеде комплименте на рачун Новака Ђоковића, након што је српски тенисер освајањем турнира у Синсинатију постао први играч који је комплетирао "Златни мастерс". И медији у региону величају успех српског тенисера, а хрватски "Индекс" тврди да је Ђоковић први фаворит на предстојећем Ју-Ес опену, где Надал брани титулу.

Најупечатљивији текст објавила је шпанска Марка, која констатује да је Ђоковић урадио оно што играчи из његове генерације, а посебно Роџер Федерер и Рафаел Надал, тешко да могу да понове.

"Федерер има 37 година и недостају му Монте Карло и Рим, где уопште не игра у последње време, док Надал, који тренутно има 33 мастерса, два више од Ђоковића, нема титуле у Мајамију, Шангају и Паризу", констатује шпански лист и истиче да ће се, ако овако настави, Србин брзо вратити на челну позицију АТП листе, као и да се нада да на предстојећем Ју-Ес опену Ђоковић и Надал неће бити у истој половини жреба.

Угледна италијанска Газета дело спорт доноси наслов који говори сасвим довољно: "Краљ Ноле освојио све мастерсе" и посебно наглашава да је трофеј у Синсинатију освојио против Федерера, који је претходно добио свих седам финала, од чега три против Ђоковића.

Француски Екип је кратак и јасан: "Историјски Ђоковић" и подсећа да је српски тенисер једини играч који у ризници трофеја има све гренд слемове, све мастерсе, завршни мастерс и Дејвис куп.

И медији у региону величају успех српског тенисера, а хрватски Индекс тврди да је Ђоковић апсолутни фаворит на предстојећем Ју-Ес опену, где Надал брани титулу.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво