Федереру Рим и Мадрид загревање за Ролан Гарос

Други тенисер света Роџер Федерер објавио је на свом сајту распоред турнира на којима ће следеће године учествовати, према коме ће одиграти само два турнира на шљаци пре Ролан Гароса у Паризу.

Федерер ће наступити на турнирима мастерс серије у Риму и Мадриду, а од 24. маја учествоваће на Ролан Гаросу, на коме је ове године поражен у финалу од Шпанца Рафаела Надала.

"Заиста сам задовољан како сам испланирао сезону и једва чекам изазове у следећој години", рекао је Швајцарац.

Ове сезоне Федерер је имао проблема са повредом леђа, а у јуну је, поразом у финалу Вимблдона, предао прво место на АТП листи Надалу. Швајцарац је, ипак, успео да освоји једну грен слем титулу, на отвореном првенству САД у Њујорку.

У досадашној каријери Федерер је освојио по пет титула у Њујорку и на Вимблдону, а три пута је био победник Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну. Једина грен слем титула коју није освојио је Ролан Гарос, где је пет година заредом губио у финалу.

На сајту швајцарског тенисера објављено је и да ће сезону почети на турниру у Абу Дабију, а затим ће играти у катарској Дохи и аустралијском Кујонгу. Након тога следи учесће на Отвореном првенству Аустралије, које почиње 19. јануару. Када су у питању турнири на травнатој подлози, Федерер ће играти у немачком Халеу, а затим крајем јуна на Вимблдону. Од турнира на тврдој подлози Швајцарац се определио за мастерсе у Монтреалу и Синсинатију, као и за Отворено првенство САД у Њујорку, које почиње 31. августа.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво