Читај ми!

Крстин надиграо Џонсона

Млади тенисер Србије Пеђа Крстин савладао је Американца Стива Џонсона са 2:0, по сетовима 6:1 и 7:5, чиме је ублажио пораз репрезентације Србије на 3:1 у првом колу Светске групе Дејвис купа. Нашој селекцији предстоји борба за опстанак у групи у мечевима који ће се играти у септембру.

Меч Крстина и Џонсона у Дворани Чаир у Нишу имао је ревијални карактер, јер су амерички тенисери током претходних дана у два меча сингла и у дублу освојили три пресудне победе.

Млади српски тенисер је самоуверено ушао у меч и већ на самом старту са два брејка обезбедио убедљиво вођство које је претворио у освајање првог сета са 6:1.

Истим стилом је ушао и у други сет освојивши брејк већ на првом сервису противника, али је у финишу сета Џонсон успео да узврати брејком, изједначи на 5:5 и уведе меч у драматичну завршницу.

У наставку Крстин одмах узвраћа брејком, а потом осваја и свој сервис гем за 7:5 и победу са 2:0 у мечу, чиме је смањио пораз наше репрезентације на 3:1 у дуелу са репрезентацијом Америке.

Млади Крстин је тако победом дебитовао у саставу репрезентације Србије. 

После пораза са 3:1 од селекције Америке нашој селекцији предстоји борба за опстанак у групи. Србију у септембру очекује велики меч у плеј-офу, а жреб ће одредити противника и да ли ће се мечеви играти у Србији.

Ток меча:

15.06 – Крстин успева да дође до своје прве победе у репрезентацији. Осваја свој сервис и други сет са 7:5 и долази до победе којом укупан резултат дуела репрезентација Србије и Америке износи 3:1.

15.04 – Крстин узвраћа новим брејком за 6:5 и поново сервира за освајање сета и меча.

15.00 – Џонсон успева да одузме сервис нашем тенисеру и изједначује на 5:5, вративши се у меч.

14.55 – Џонсон успева да сачува своје сервисе, али и Крстин да одржи стечену предност и на 5:4 сервира за освајање другог сета и победе у мечу.

14.33 – Нови брејк за Крстина! И на почетку другог сета тенисер Србије успева да одузме сервис противника и води са 1:0.

14.30 – После сигурне игре млади тенисер Србије успева да сачува свој сервис гем, иако је Џонсон имао брејк шансу у финишу, и осваја први сет са 6:1. Први на сервису у другом сету је тенисер Америке.

14.22 – Крстин успева да освоји два брејка на сервис противника који свој сервис успева да одбрани тек у трећем покушају за 5:1. Српски тенисер сервира за освајање првог сета.

14.09 – Почео је меч Пеђе Крстина и Стива Џонсона. Први на сервису је млади тенисер Србије који самоуверено осваја свој сервис за 1:0

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво