Читај ми!

Надал: Алармантно је што има толико повреда

Рафаел Надал је испао са Аустралијан опена након што је предао меч у петом сету против Чилића. Још није познато колика га пауза чека због повреде бутног мишића. Ову прилику искористио је да прозове челнике светског тениса изјавивши да постаје алармантно колико је повређених играча на туру.

Рафаел Надал је покушао, стиснуо је зубе и скоро цео сат играо са повредом бутног мишића, међутим више није могао да трпи бол и био је принуђен да одустане и преда меч.

"У трећем сету сам осетио бол и да нешто није у реду. Примио сам блокаду, покушао, али није било смисла да наставим. Не волим предаје, увек дам све од себе. Нисам, међутим, био у стању да играм, нисам могао да победим, а само бих нанео већу штету. Радио сам напорно да бих дошао у Мелбурн спреман и тужно је што завршавам турнир на овакав начин", рекао је Надал.

Шпанац је тек изашао из периода опоравка од повреде колена, а стигао га је нови пех. Тениска елита у последњих годину дана није комплетна, повреде се ређају једна за другом. Мари неће играти најмање до јуна, Ђоковићу вероватно предстоји нова пауза, а тек су се опоравили Вавринка, Раонић, нешто раније Дел Потро и ту није крај, недостаје још неколико тенисера међу којима је и Нишикори.

"Могуће да сам ја имао највише повреда од свих играча из најбољих десет, али ово је сада алармантна ситуација. Све више играча паузира, то мора да забрине људе који воде тенис. Чак и није проблем док играмо, али шта након каријере – у каквом ћемо здравственом стању бити када завршимо. Мислим да се о томе не размишља", рекао је Надал.

Рафа би у среду после прегледа требало да сазна да ли га чека дужа пауза.

"Видећемо, сутра (среда) ћу на снимање, па ћемо видети. Нећу да ризикујем ништа", казао је Надал.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво