Зимоњић и Нестор најбољи на Мастерсу и у свету

Ненад Зимоњић и Данијел Нестор освојили су Мастерс у Шангају у конкуренцији парова. Надиграли су у Финалу браћу Брајан са 2:0 у сетовима. Захваљујући победи годину завршавају на првом месту АТП листе дублова.

Српско-канадски пар освојио је први сет после доста узбуђења са 7:6 (7:3).

У другом су Ненад Зимоњић и натурализовани Канађанин, који је рођен у Београду Данијел Нестор били још агресивнији и сигурнији. Препустили су браћи Брајан само два гема (6:2).

Победа на Мастерсу донела им је прво место на АТП листи у конкуренцији дублова, па годину завршавају као најбољи пар света. 

Финални меч трајао је сат и 14 минута чему је значајно допринела и одлична игра Зимоњића и Нестора у одлучујућим тренуцима о чему сведочи податак да су Србин и Канађанин искористили све три брејк шансе.

Једну у првом сету у коме су Зимоњић и Нестор, ипак, морали да играју тај брејк који су добили са 7:3. Две у другом сету, који су добили убедљиво, пошто противницима нису препустили сервис.

Зимоњић и Нестор су ове сезоне у тандему остварили 47 победа уз 17 пораза. Укупно су освојили пет титула, укључујући и ону на Вимблдону, која је Зимоњићу била прва са гренд слем такмичења мушких дублова. Освојили су и Мастерсе у Хамбургу и Торонту, "Квинс" у Лондону, а сада и Шангај.

Неуспешно су наступили у још три финала: на турнирима Мастерс серије у Индијан Велсу и Риму, као и на Ролан Гаросу.

- Сан ми се остварио. Сјајна сезона је за нама. Освојили смо Вимблдон, још неколико турнира, међу њима и овај последњи у Шангају и постали смо најбољи дубл света. Све ово не бих остварио без Нестора. Велика је част представљати једну малу земљу попут Србије и хвала свима који су нас гледали и навијали - изјавио је Ненад Зимоњић приликом доделе пехара. 

"Пре свега бих желео да се захвалим Денију, јер да није било њега не би било ни овог успеха, а ни моје прве гренд слем титуле", рекао је после тријумфа Зимоњић, који се захвалио и навијачима из Србије.

"Велика је част представљати тако малу земљу и то као најбољи на свету. Веома сам срећан што ће им ова победа донети барем мало радости", истакао је Зимоњић и додао да једва чека нову сезону, која ће почети после нешто мање од два месеца паузе.

Штавише, српски тенисер ће 2008. завршити као најбољи дубл играч на свету, јер је одиграо мање турнира од свог партнера. Обојица имају по 5.320 бодова, а одмах иза њих су браћа Боб и Мајк Брајан који су у сезони за нама освојили по 5.225 бодова.

Зимоњић је, иначе, у финалу Мастерс купа играо 2005. године са Индијцем Леандером Паесом, али је тада поражен од Француза Фабриса Сантора и Мишела Лодре. Нестор је и прошле сезоне освојио титулу, али у пару са Марком Ноулсом са Бахама.

  

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво