Читај ми!

Мари: Разочаран сам ...

Први рекет света Енди Мари није крио разочарење након шокантног пораза у осмини финала Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну. Немачки тенисер Миша Зверев изјавио је да је одиграо најбољи меч у животу.

Зверев, 50. тенисер света, пласирао се у четвртфинале првог гренд слем турнира у сезони, пошто је победио Марија после четири сета, 7:5, 5:7, 6:2, 6:4.

"Да, ово је дефинитивно мој најбољи меч у животу, пошто смо играли на гренд слему. Не знам, ово је заиста невероватно. Веровао сам у себе, у своју игру. Веровао сам да ће добар сервис, волеј и слајс ударци уништити његов ритам, што се на крају и остварило. Иако је било прилично топло, могао сам да будем на терену три, четири сета, могао сам да му се супротставим, некад дугим разменама а некад у кратким поенима. Све је добро функционисало", рекао је 29-годишњи Зверев после меча.

Упитан како је успео да остане миран, Зверев је одговорио: "Не знам, чинило ми се као да сам помало у коми".

"Понекад се то догоди. Покушаваш да радиш прве ствари на терену. Гледао сам стално у ложу где су били моја породица и тренери. Моја мајка се увек смешила, то помаже. Тата је био концентрисан, а сви остали су били смирени и уживали. Осетио сам добру атмосферу, што ми је помогло да се концентришем на терен и да останем позитиван, на крају је успело. Али, не знам како ми је успело да освојим неке поене", навео је он.

После елиминације браниоца титуле Новака Ђоковића, који је изгубио од 117. тенисера света Узбекистанца Дениса Истомина, а затим и Ендија Марија, први пут од 2002. године у четвртфиналу Аустралијан опена неће играти прва два носиоца. Такође, то је први пут од Ролан Гароса 2004. године да прва два носиоца неће играти у четвртфиналу једног гренд слем турнира.

"Да ли сам пропустио прилику? Не знам. Сваке година је нова шанса. Такође, имао сам Роџера у мом жребу и још тројицу из првих 10, нема гаранција. Чак и да сам победио данас, није сигурно да бих прошао даље после тога. Разочаран сам, али не мислим да сам сада имао већу шансу у односу на претходне године", рекао је први играч света Мари.

"Ово је тенис. Имао сам много успеха претходних месеци, а наравно да на великим турнирима желите да остварите најбоље резултате. Сада то није био случај, дешава се. Имао сам тешких пораза током каријере и увек сам се враћао", додао је Британац.

Он је честитао Звереву и рекао да је немачки тенисер заслужено победио.

"Имао је сјајне ударце, одиграо је заиста добар меч. После пораза се увек питате шта сте могли боље да урадите, али он је данас одиграо заиста добро. Сервирао је добро када му је требало, заслужио је победу пошто је одиграо сјајно у важним тренуцима", навео је Мари, који је пет пута изгубио у финалу у Мелбурну.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи