Читај ми!

Нова сензација на Аустралијан опену, испао и Мари

Након шокантне елиминације Новака Ђоковића још једна сензација десила се на теренима Аустралијан опена. Немачки тенисер Миша Зверев елиминисао је броја један - Ендија Марија 7:5, 5:7, 6:2, 6:4!

Немачки тенисер Миша Зверев приредио је рано јутрос сензацију на Аустралијен опену елиминисавши броја један Ендија Марија са 3:1 у сетовима.

Зверев је 50. на АТП листи а меч у Род Лејвер арени је трајао три сата и 36 минута.

Ово је први пут од 2002. године да 1. и 2. играчи света нису стигли до четвртфинала турнира у Мелбурну. Пораз Марија такође је најраније испадања првог носиоца са Аустралијан опена од 2003, када је у трећем колу елиминисан Лејтон Хјуит.

Мари је после шокантног пораза од Зверева рекао да је гледао подједнако шокантну елиминацију Новака Ђоковића, али да му то није било у глави данас.

"Гледао сам Новаков меч, али он није имао никакав утицај на моје играње. Када год је требало, Миша је одиграо сјајно. Извукао је неке одличне поене и потпуно заслужио да победи. Одиграо је сјајан меч", рекао је Мари.

Британац је рекао је да разочаран због пораза јер је желео да стигне што даље на турниру.

"Зверев је направио неколико брејкова, могао сам и ја на тај начин да преокренем меч, али нисам успео. Био је бољи у четири сета и победио. Разочаран сам, иза мене је најбољих седам месеци у мом животу. Био сам фаворит на овом турниру, имао сам жељу да прођем што даље, али сада нећу имати прилику да освојим овај турнир", рекао је први рекет света.

Он је пет пута до сада губио у финалу овог турнира, сада није успео да прође ни прву недељу. Ово је први Гренд слем на којем је наступао као први играч света.

Након дуела који многи називају и 'мечом живота', Зверев ни сам не зна како је успео да тријумфује.

"Као да сам био у коми, само сам играо сервис и волеј од почетка до краја. Не знам како сам ово урадио, боље ми ви реците, ви сте гледали", рекао је Зверев после меча.

У наредну рунду такмичења пласирао се Стен Вавринка пошто је после велике борбе и три тај-брејка савладао Италијана Андреаса Сепија са 3:0, по сетовима 7:6 (7:2), 7:6 (7:4), 7:6 (7:4).

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи