Читај ми!

Истомин: Највећа победа у каријери

Узбекистански тенисер Денис Истомин рекао је да је остварио највећу победу у каријери, пошто је у другом колу Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну избацио браниоца титуле Новака Ђоковића. Истомин, 117. тенисер света, победио је после скоро пет сати шестоструког освајача Аустралијан опена Ђоковића са 7:6, 5:7, 2:6, 7:6, 6:4.

"Извињавам се Новаку... Изненадио сам себе пре свега. Захвалан сам свом тиму. Мама, обавили смо сјајан посао. Много је емоција у мојој глави, не могу да дођем до правих речи, хвала и публици на подршци", рекао је Истомин после меча.

"Меч је био физички напоран, било је веома тешко у првом сету, али некако сам успео да издржим све то, заиста нисам сигуран како. Ово је свакако највећа победа у мојој каријери, много ми значи, коначно сам то могао да осетим и видим да са њима могу да играм на истом нивоу", навео је Истомин.

Ђоковић је први пут изгубио у другом колу неког гренд слема још од 2008. године и Вимблдона. Такође, то је његов најлошији резултат на Аустралијан опену још од елиминације у првом колу 2006. године.

То је био тек други пут у последњих седам година да је Ђоковић изгубио од тенисера који није међу 100 најбољих. Претходно се то догодило на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, када је га је победио Аргентинац Хуан Мартин дел Потро, тада 145. играч света.

Истомин ће у трећем колу играти против Шпанца Пабла Карена Бусте, који је у три сета победио Британца Кајла Емдунда.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи