Читај ми!

Истомин елиминисао Ђоковића са Аустралијан опена

Узбекистанац Денис Истомин направио је највеће изненађење на Отвореном првенству Аустралије, пошто је у другом колу, после готово пет сати игре, избацио прошлогодишњег освајача турнира Новака Ђоковића, резултатом 3:2 (7:6, 5:7, 2:6, 7:6, 6:4).

Без дилеме највеће изненађење на првом гренд слем турниру у сезони приредио је Узбекистанац који је после грчевите борбе савладао Новака Ђоковића, прошлогодишњег шампиона.

Ђоковић, други тенисер планете, завршио је учешће овако рано, у другом колу турнира, први пут после 2008. године. 

Шестоструки освајач Аустралијан опена изгубио је после четири сата и 54 минута.

Тенисери су у првом сету освајали гемове на своје сервисе све до седмог, када је Истомин направио брејк и повео са 4:3. Ђоковић је у наредном гему вратио брејк и изједначио, а после тога су обојица чували своје сервисе, па је сет решен у тај-брејку. Ђоковић је имао две сет лопте, код 7:6 и 8:7, али није успео да их искористи, па је Истомин после три везана поена добио тај-брејк са 10:8.

У 11. гему другог сета, Истомин је сервирао за вођство од 2:0, али је Ђоковић спасио две сет лопте, направио брејк и повео са 6:5. Он је затим освојио гем на свој сервис и изједначио у мечу.

Ђоковић је лакше освојио трећи сет, три пута је одузео сервис Истомину и повео са 2:1.

Узбекистанац је био бољи на почетку четвртог сета, повео је са 4:1, али је Ђоковић успео да направи брејк у седмом гему, а после гема на свој сервис изједначио је на 4:4. Истомин је затим освојио гем на свој сервис, а у наредном није искористио сет лопту, па је Ђоковић изједначио на 5:5.

Обојица су после тога освојили по гем на свој сервис, па је сет решен у тај-брејку, који је Истомин добио са 7:5. Он је претходно повео са 5:1, али је Ђоковић успео да се примакне на 5:6, након чега је Истомин ас сервисом добио тај-брејк, резултатом 7:5.

Истомин је у шестом гему петог сета одузео сервис другом играчу света и после гема на свој сервис повео са 4:2. Он је до краја сачувао брејк предности и направио велико изненађење, победивши другог носиоца, актуелног шампиона.

Он ће у трећем колу играти против Шпанца Пабла Карена Бусте, који је у три сета са 6:2, 6:4, 6:2 победио Британца Кајла Едмунда.

Овако је протекао меч: 

9.20 – Крај меча! Невероватан и шокантан пораз Новака Ђоковића у другом колу турнира. 

9.15 – Истомин не испушта предност, води са 5:4 и сервира за победу!

9.00 – Брејк за Истомина! Узбекистанац је затим потврдио брејк и води са 4:2 у последњем сету. 

8.45 – Без брејка за сада, Новак води 2:1. 

8.38 – Ипак, Истомин је освојио тај-брејк резултатом 7:5 и изједначио на 2:2 у сетовима.

8.36 – Враћа се Ђоковић са два везана поена и смањује на 5:3. Истомин је повисио на 6:3, а затим Новак унео драму у овај тај-брејк са два везана поена, којим је смањио на 6:5

8.35 – Расте предност Узбекистанца, који прави још један брејк за 5:1. 

8.34 – Истомин води са 4:1 у тај-брејку, пошто је оба пута био сигуран на сервису.

8.32 – Истомин је освојио поен на сервису, потом и Новак, али Узбекистанац потом прави мини брејк и води са 2:1. 

8.30 – После велике борбе, резултат је 6:6. Играће се тај-брејк. 

8.20 – Имао је Истомин прилику да одузме Ђоковићу сервис и освоји сет, али се Новак још једном одлично снашао, преокренуо резултат и изједначио на 5:5. 

8.05 – У веома важном тренутку Ђоковић долази до брејка, смањује на 4:3, а потом долази и до изједначења у четвртом сету.

7.55 – Истомин чува предност стечену на почетку четвртог сета, Узбекистанац је сигуран на свом сервису и води са 4:1. 

7.45 – Ако се по јутру дан познаје, четврти сет ће бити веома узбудљив. Истомин је повео са 1:0, а затим одузео Новаку сервис за вођство од 2:0.  

7.35 – Новак води са 2:1. Прву сет лопту није искористио српски тенисер, али зато јесте другу, па је освојио други сет резултатом 6:2 и преокренуо резултат.  

7.25 – Нови брејк српског тенисера, који ће сада сервирати за вођство. 

7.20 – Истомин одговара на исти начн, али одмах затим Новак прави још један брејк, после којег је сигуран на сервису и води са 4:2. 

7.10 – Први брејк у трећем сету прави Ђоковић, који рано долази до вођства – 2:1.

6.55 – Новак је изједначио на 1:1. После брејка за 6:5, Новак је без изгубљеног поена освојио поен и вратио меч на почетак.

6.50 – Сада ће Ђоковић имати и одличну прилику да изједначи, пошто је направи брејк, повео са 6:5, па ће сервирати за други сет. 

6.45 – Резултат је 5:5 у другом делу игре. Истомин је имао две сет лопте, али је Новак успео да се "извуче" из непријатне ситуације – изједначио је и остаје у сету. 

6.10 – Још нема брејка у другом сету, резултат је 2:2. 

6.00 – После готово сат и по времена игре у Мелбурну (1.28), Истомин води против Ђоковића. Подсетимо, њих двојица су се, до овог меча, састали пет пута, а Узбекистанац је освојио само један сет (2013. године).

5.55 – Денис Истомин води са 1:0. Прву сет лопту Новак није искористио, баш као ни другу, при вођству од 8:7. Два сервиса није искористио, што је донело Истомину предност од 9:8, а затим је Узбекистанац освојио поен, уједно и први сет – 7:6 (10:8). 

5.50 – Ђоковић губи још један сервис, али узвраћа истом мером за 5:5. Истомин је сигуран на сервису, повео је 6:5 и има сет лопту. Али је Новак такође сигуран на сервису, па убрзо и он има прилику да освоји први сет.

5.45 – Ђоковић осваја први поен, а потом одузима сервис Истомину. Новак је повео са 4:1, међутим, Узбекистанац је сигуран на свом сервису, а потом осваја поен и на Новаков сервис за изједначење 4:4. 

5.40 – Резултат је 6:6, играће се тај-брејк. 

5.30 – Занимљив је и завршетак првог дела игре. Истомин прави први брејк на мечу, повео је 4:3. Међутим, Новак узвраћа одмах истом мером, а потом осваја гем без изгубљеног поена за предност 5:4. 

5.00 – За сада нема брејка, резултат је 2:2. Ђоковић је имао прилику да одузме сервис противнику, али је Истомин одлично сервирао и изједначио резултат. 

4.45 – Више него узбудљив почетак меча, пошто је први гем трајао читавих 16 минута! Узбекистанац је имао шест брејк лопти, али је Ђоковић на крају преокренуо и освојио први гем на мечу. 

4.25 – Почео је меч, први сервис има Ђоковић. 

Број коментара 49

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара