Читај ми!

Новак победнички започео 2017. годину

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић победом је почео 2017. годину, пошто је у првом колу турнира у Дохи савладао Немца Јан-Ленарда Штруфа у два сета, 7:6 (7:1) и 6:3. Наредни ривал нашег тенисера је Аргентинац Орасио Себаљос.

Ђоковић је у првом међусобном дуелу са 26-годишњим Немцем до тријумфа дошао после сат и двадесет шест минута.

Српски тенисер није добро почео меч, много је грешио, што је Штруф искористио и уз два брејка брзо стигао до вођства од 4:0.

Деловало је да ће Штруф, 63. тенисер на АТП листи, лако привести први сет крају, али је Ђоковић у завршници подигао ниво игре, везао је пет гемова заредом и стигао до вођства од 6:5.

Немац је на свој сервис успео да избори тај-брејк, али у њему није био конкурентан, а Ђоковић га је добио са 7:1.

Ђоковић је и на почетку другог сета наставио у истом ритму, одмах је стигао до брејка, док је на свој сервис лако долазио до поена.

Стечену предност с почетка у лаганом ритму сачувао је до краја и новим брејком у деветом гему окончао сусрет и изборио пласман у осмину финала турнира у Дохи.

Противник Ђоковића у другом колу је Аргентинац Орасио Себаљос, 71. играч света. Он је у првом колу савладао Немца Флоријана Мајера са 2:1 (6:7, 6:4, 7:5) после два сата и 40 минута игре.

Српски и аргентински тенисер се до сада никад нису састајали.

Овако је протекао меч:

17.10 – Крај меча, Новак је савладао Штруфа са 2:0 (7:6, 6:3).

16.55 – За разлику од првог дела игре, Ђоковић је далеко боље отворио други сет. Одмах брејк, а за сада ту предност не испушта и води са 4:3.

16.30 – Новак је освојио први сет резултатом 7:6. После 0:4, Ђоковић је преокренуо, повео са 6:5, а потом у тај-брејку славио – 7:1.

16.20 – "Пробудио" се Ђоковић. После 0:4, стигао је до 5:5.

16.00 – Лош почетак меча за Новака. Одмах брејк Немца, који потом осваја и свој сервис. А онда прави нови брејк, без изгубљеног поена, за вођство од 3:0.

15.45 – Почео је меч. Први сервис има Ђоковић.

15.35 – Ускоро почиње меч у Дохи.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво