Читај ми!

Новак Ђоковић на Копаонику отворио "Другаријаду"

Новак Ђоковић фондација четврти пут заредом, од 2. до 7. октобра на Копаонику, организује Камп пријатељства – "Другаријаду". Као већ традиционално дружење, ове године је окупило 110 малишана истурених одељења од првог до четвртог разреда основних школа из Александровца, Горњег Милановца, Пећинаца, Житорађе и Шида. Мали гости овогодишње Другаријаде имаће прилику да у наредним данима уживају у спортским активностима, шетњама, пливању и радионицама различитих садржаја.

Јелена и Новак Ђоковић потрудили су се да деци овогодишњи Камп пријатељства остане у незаборавном сећању. Посветили су им посебну пажњу и заједно учествовали у многобројним активностима и дружењу.

"Другаријада је током година постала место најлепших дечијих сусрета. Место на којем имају прилику да кроз игру и забаву развију нове вештине, упознају досада непознате пределе, науче пуно о фер-плеју, тимском духу, али и о важности дељења и различитости између људи", изјавио је Новак Ђоковић, председник и оснивач Фондације, и додао: "Поносан сам што сваке године имам прилику да упознам нову децу и проведем занимљиве тренутке у заједничком дружењу. Сваки моменат са њима ме чини богатијим човеком због емоција које делимо. Усрећити најмлађе, постати део њихових живота и успомена је заиста непроцењиво", рекао је Ђоковић.

Јелена Ђоковић, национална директорка Фондације, овом приликом је истакла да је НДФ тим уложио велики труд како би овогодишњи Камп пријатељства на Копаонику био квалитетан и садржајан.

"Наш највећи успех је када свака нова 'Другаријада' буде боља од претходне – када знамо да смо угостили већи број малишана из нових општина у Србији. Када смо успели да осмислимо нове и креативније садржаје у којима ће они уживати у данима када су одвојени од својих породица. Ове године смо окупили око 40 стручних сарадника. Они ће заједно са нама водити бригу о деци, њиховој безбедности, програму који се реализује. Дечаци и девојчице ће имати прилику да се друже и ближе упознају кроз различите радионице. Међу бројним активностима наћи ће се и оне спортскорекреативне, усмерене на правилан развој тела и мишића, радионица здраве хране, курс пливања, као и многе друге кроз које ће моћи да искажу своју креативност и таленат", објаснила је Јелена Ђоковић.

И ове године партнер Кампа пријатељства је Фондација Принцезе Шарлин, а пријатељи који су, такође, подржали одржавање догађаја су Хотел "Јуниор", "Гебрудер Вајс", "Скијалишта Србије", "Бамби", "Ајсберг Сатал центар", "Студио Модерна", Ауто превозник "Феникс Гиз", "Еуроком".

Подсетимо, Камп пријатељства први пут је организован 2013. године под слоганом "Другарство без граница", а са циљем промоције пријатељства, фер-плеја, разумевања и прихватања различитости, промоције здраве исхране, развоја еколошке свести. Досада, Новак Ђоковић фондација је на "Другаријади" угостила око 300 малишана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара