Читај ми!

Мари елиминисао Надала

Британац Енди Мари први је финалиста мастерса у Мадриду и браниће титулу на овом турниру. Он је савладао Шпанца Рафаела Надала са 2:0 (7:5, 6:4). Мари ће у финалу играти са бољим из другог полуфинала у коме се састају Новак Ђоковић и Кеи Нишикори. Меч почиње око 20.00 часова уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

После велике борбе у два сета Енди Мари је успео да савлада Рафаела Надала. Иако статистички лошији, Мари је успео да, пре свега стрпљивом игром, дочека и искористи своје шансе и савлада домаћег такмичара. Надал је више грешио у одлучујућим моментима, што је резултирало поразом. Меч је трајао два сата и 12 минута.

Мари је био бољи од самог старта, у четвртом гему долази до брејка предности. Надал успева да се врати у последњем тренутку када је противник сервирао за сет, и смањи на 5:4. Када се очекивало да ће сет бити решен у тај-брејку, Мари поново одузима сервис противнику и осваја први сет резултатом 7:5.

Велика борба виђена је у другом сету. Већина гемова је одиграна на разлику. Надал није искористио своје шансе за брејк. Мари јесте своју у шестом гему, када је повео са 4:2. Настављена је битка за сваки поен. Као и у првом сету Британац је сервирао за сет. Након једне спасене меч лопте Надал успева да искористи другу брејк шансу и врати се у меч, 5:4.

Већ у наредном гему, овог пута на Надалов сервис, Мари осваја две меч лопте у низу, користи прву за коначних 6:4 у другом сету.

Мари ће у финалу играти са бољим из другог полуфинала у коме играју наш Новак Ђоковић и Јапанац Кеи Нишикори. Сусрет почиње око 20.00 часова. Пренос је на нашем Првом програму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво