Ана изгубила од Венус Вилијемс

Српска тенисерка Ана Ивановић поражена је од Американке Венус Вилијемс у полуфиналу ВТА турнира у Цириху резултатом 2:1. По сетовима је било 4:6, 6:3, 6:4. Противница Вилијемсовој у финалу биће Италијанка Флавија Пенета.

Американка је  прва сервирала и дошла до предности од 1:0. Вилијемсова је и у другом гему одиграла агресивно, одмах на почетку меча направила брејк и дошла до вођства од 2:0. Венус је добила и наредни гем, овога пута на свој и врло брзо повела са 3:0. Ана је  након свог сервиса у четвртом гему  смањила резултат на 3:1. На сервис Вилијемсове, Ана се реванширала својој противници, узвратила брејком и поново смањила резултат, овога пута на 3:2. Наша тенисерка се у потпуности вратила у меч и после свог сервиса у шестом гему изједначила је резултат на 3:3. Тотални преокрет виђен је у седмом гему првог сета. Ивановићева је направила други брејк на мечу и освојила четврти узастопни гем, тако да је од 0:3, стигла до предности од 4:3. Након 39 минута игре Ана је имала два гема редности јер је добила и наредни гем, на свој сервис. Наша тенисерка тако је повела са 5:3. Вилијемсова је сервирала за останак у првом сету, успела да добије девети гем и смањи предност Ане Ивановића на 5:4. Ана на свој сервис осваја гем и добија први сет са 6:4.

Као и на почетку првог сета Вилијемсова је добила први гем. Потом је направила брејк и повдла са 2:0. Ана узвраћа брејком и смањује резултат на 2:1. На свој сервис Ана стиже до изједначења. У петом гему Американка не допушта Ани нови брејк и стиже до вођстрва од 3:2. У наредном гему Вилијемсова поново прави брејк и долази до вођства од 4:2. Американка и у седмом гему наставља са сјајном игром - 5:2. Ана је успела да смањи резултат након сјајних сервиса на 5:3 и продужи други сет. Ипак, Венус Вилијемс осваја наредни гем, добија други сет резултатом 6:3 и изједначава резултат на 1:1.

Ана је прва сервирала у трећем сету. Добила је наша тенисерка први гем, након велике борбе и повела са 1:0. Венус је лако и брзо дошла до изједначења - 1:1. Након велике борбе Ана је ипак успела да добије трећи гем и поведе са 2:1. Венус изједначује на 2:2. Ана је успела поново да дође до предности од 3:2. Поново се водила велика борба на сервис наше тенисерке. Са друге стране, Американка је самоуверено и лако долазила до поена на свој сервис - 3:3. Ивановићевој је у седмом гему трећег сета опала концентрација, што је Вилијемсова успела да искористи и направи брејк. Америчка тенисерка тако је повела са 4:3. Венус је дошла до 5:3 након свог сервиса али је у наредном гему Ана смањила резултат на 5:4 у корист Вилијемсове. Американка је већ у наредном гему успела да дође до коначне победе у трећем сету резултатом 6:4, а самим тим и до победе у мечу од 2:1.

Ана Ивановић није успела да уђе у велико финале, иако је пружала одличне партије током читавог турнира. У овом полуфиналном дуелу Америчка тенисерка за нијансу је одиграла боље и успела да уђе у борбу за трофеј турнира у Цириху.

Венус Вилијемс ће у финалу играти против тенисерка из Италије Флавије Пенете. Пенета је у првом полуфиналном мечу савладала  тенисерку из Шпаније Анабел Медину Гаригес са 2:0 у сетовима и тако се пласирала у финале турнира у Цириху.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво