Сретеновић: Јадранска лига најважнији циљ

Нови тренер кошаркаша Војводине Зоран Сретеновић изјавио је да ће циљ његове екипе у наредној сезони бити да сачува место у Јадранској лиги, како би Србија и даље имала пет клубова у том такмичењу.

Сретеновић је на првом сусрету са новинарима после потписивања двогодишњег уговора са Војводином рекао да је веома задовољан због доласка "у клуб са дугом традицијом и у коме су радили бројни велики тренери".

"Око сарадње смо се брзо договорили и пресудило је то што су људи који воде клуб опредељини на то да се екипа постави на здраве основе", казао је Сретеновић.

Он је навео да у овом тренутку још не може да прецизира који су то играчи који ће појачати Војводину у прелазном року, али је рекао да се преговара са кошаркашима на свим позицијама, као и да ће првом тиму бити прикључено доста младих играча.

"Један од циљева биће да обезбедимо да и следеће године пет екипа из Србије игра у Јадранској лиги. На томе ћемо радити паралелно са стварањем тима, који ће се базирати на младим играцима, али и они морају да имају неку обавезу испред себе", казао је Сретеновић. 

У стручном штабу Војводине, поред Сретеновића биће и даље досадашњи први асистент Немања Даниловић, док клуб преговара са једним врхунским кондиционим тренером чије име Сретеновић такође није желео да открива.

Сретеновић је као играч био члан трофејне генерације Југопластике, када је играо и за репрезентацију Југославије. Наступао је и за Црвену звезду, Партизан, Раднички, Бамберг и Остров из Пољске.

Као тренер радио је у подгоричкој Будућности, Хемофарму и Игокеи из Александровца (БиХ).

Нова управа Војводине недавно је објавила да је у клубу затекла дуговања која износе више од 60 милиона динара, док је осам играча из прошле сезоне затражило раскид уговора са екипом због неисплаћених зарада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво